Хворий на коронавірус із Уманщини нещодавно прибув із-за кордону

Хворий на коронавірус із Уманщини нещодавно прибув із-за кордону

У жителя с. Родниківка Уманського району підтверджено захворювання на коронавірус COVID-19. Про це повідомляють в Уманській міській раді.

Хворий, прибувши з-за кордону, самоізолювався. Із появленням симптомів захворювання звернувся до лікарів та 20 березня був госпіталізований в інфекційне відділення КНП «Уманська міська лікарня». Проведені експрес-тести на встановлення вірусів грипу типу А, В та COVID-19 показали від’ємний результат. Для уточнення діагнозу зразки біоматеріалів відправлено в лабораторії м. Черкаси та м. Київ, внаслідок чого було підтверджено позитивний результат аналізів на COVID-19.

На сьогодні хворий перебуває в інфекційному відділенні міської лікарні під постійним наглядом лікарів та отримує симптоматичне лікування. Стан пацієнта задовільний. Його родина та контактні з ним особи також під наглядом медиків.

В інфекційному відділенні КНП «Уманська міська лікарня» облаштовано 4 бокси на 4 ліжка, 16 напівбоксів на 16 ліжок, 15 інфекційних ліжок. На випадок потреби проведення інтенсивної терапії відділення забезпечено апаратом штучної вентиляції легень. Усього в Умані їх 12, з них: КНП «Уманська міська лікарня» – 7, КНП «Пологовий будинок» – 5. Крім того, працює відділення інтенсивної терапії на 6 ліжок.

Також медичні працівники забезпечені засобами індивідуального захисту: комплектами протиепідемічного одягу, хірургічними халатами, масками.
Для встановлення попереднього діагнозу закуплено експрес-тести.

На сьогодні в м. Умань 4 особи госпіталізовані в інфекційне відділення КНП «Уманська міська лікарня», з них: 1 – хворий, 2 – з підозрою на COVID-19, по 1 особі визначаються з діагнозом. Експрес-тести осіб із підозрою на коронавірусну інфекцію показали негативний результат. Для уточнення діагнозу зразки біоматеріалів відправлено в лабораторії м. Черкаси та м. Київ.
На разі під наглядом сімейних лікарів перебуває 66 осіб, які прибули з країн, де виявлено захворювання на коронавірусну інфекцію, та контактували з хворими на COVID-19.
Протягом 20-22 березня 2020 року в м. Умань зареєстровано 55 випадків захворювання на ГРВІ, з яких діти до 17 років складають 8 осіб, що становить 14 %. Осіб з пневмонією за цей період не госпіталізовано.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x