Обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді змінює формат надання соціальних послуг на час карантину

Обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді змінює формат надання соціальних послуг на час карантину

Обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді змушений призупинити здійснення низки методичних заходів: підготовки кандидатів на створення прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, опікунських сімей та підготовки усиновителів, патронатних вихователів, проведення навчань для фахівців із соціальної роботи. Наразі методична функція здійснюється шляхом телефонного консультування, листування, використання інших засобів зв’язку.

Районними, міськими центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, фахівцями із соціальної роботи ОТГ продовжується консультування, підтримка отримувачів послуг у телефонному режимі, проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота серед сімей, осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, про ознаки захворювання COVID-19, його симптоми, правила індивідуального захисту, алгоритму дій у разі наявності у батьків або дитини ознак захворювання. Ситуація в родинах, які знаходяться під соціальним супроводом, щоденно контролюється в телефонному режимі.

В разі потреби здійснюється відвідування сімей з дотриманням санітарно-епідемічних норм, шляхом співпраці з службами у справах дітей, сільськими головами, поліцією, яким щиро вдячні за співпрацю.

Формат роботи змінився, але ризиків сімейного неблагополуччя стало більше. Надання соціальних послуг не припиняється.Соціальні служби для сім’ї, дітей та молоді працюють і надають послуги в нових умовах та з особливою увагою до людини.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x