Життя на карантині: черкаський бізнес соціально-відповідальний (Частина 2)

Життя на карантині: черкаський бізнес соціально-відповідальний (Частина 2)

Нещодавно «Нова Доба» аналізувала діяльність підприємств, що працюють в області і за її межами. Вже тоді стало зрозумілим, що черкаський бізнес є соціально-відповідальним. Багато хто оперативно зреагував на введення карантину на своїх підпрємствах, були серед небідних людей області й такі, які взялися допомагати медичним установам та окремим черкащанам здолати біду всепланетного масштабу тут і зараз. З того часу дещо змінилося, але незмінною лишилася позиція багатьох підприємців області й місті. Кожен з них в міру своїх сил намагається зробити свій вклад. Як саме, читайте в сьогоднішньому продовження теми.

Влада та бізнес. Почати напевно треба з проєкту «Спільнодія Черкащини». Він об’єднав владу, бізнес та громадськість області для допомоги медичним закладам у боротьбі з COVID-19. Його створили на базі неурядової організації – Черкаської агенції регіонального розвитку. Ключове завдання платформи – акумулювати грошові, матеріальні та інформаційні ресурси задля допомоги медичним закладам області у боротьбі за збереження здоров’я громадян.
«Не менш важливий той факт, що визначений формат співпраці влади, бізнесу та громадськості не передбачає зобов’язань чи преференцій. Це добра воля бізнесу у вигляді можливостей: комунікаційних, логістичних, матеріальних чи будь-яких інших», – наголосив голова Черкаської ОДА Роман Боднар.
Для соціально відповідального бізнесу, який має бажання долучитися до вирішення першочергових потреб у сфері охорони здоров’я, відкрили окремий рахунок. Обіг коштів буде абсолютно прозорий, а звітування – публічним. Вже зараз на рахунок Агенції надійшло 3 млн 250 тисяч гривень. Зокрема власними коштами його підтримали:
* Уманський тепличний комбінат
* Лебединський насіннєвий завод
* Компанія «Укравіт» забезпечує заклади охорони здоров’я, працівників ДСНС та правоохоронців дезинфікуючими засобами,
* Агроіндустріальний холдинг «МХП» спрямував 14 млн грн.
* ОВ «Агрохімпродукт» – один із партнерів МХП, також відгукнувся на заклик та перерахував 500 000 гривень для «Спільнодія Черкащини: здолати COVID-19».
* ТОВ «АгроРось», підприємство з Корсунщини, перерахувало 100 тисяч гривень на допомогу лікарням Черкаської області. «У будь-якій ситуації необхідно знаходити правильний вихід. Наше підприємство долучилося, бо це надзвичайно потрібна справа. І не тільки через коронавірус, а й для підтримки всієї нашої медицини», – відзначив директор підприємства Петро Євич.

Життя на карантині: черкаський бізнес соціально-відповідальний (Частина 2)

В обласного центру – окремий фонд. У Черкаській міській раді відбулася зустріч влади з представниками бізнесу Черкас. Підприємці міста заявили, що готові фінансово долучитися до боротьби з епідемією та її наслідками і оперативно допомагати в перешкоджанні поширенню коронавірусної інфекції в обласному центрі. Найближчим часом після певних юридичних процедур починає роботу фонд, створений для допомоги місту. Загалом складено перелік потреб на 150 млн грн, які будуть поступово закуповуватись через фонд.
«Кошти з цього фонду щодня будуть спрямовуватися на закупівлю найнеобхіднішого: засобів захисту для медпрацівників, ліків», – зазначає міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

«Друзі, COVID-19 назавжди змінив наше життя. Життя людей в усьому світі. Коронавірус – нова небезпечна хвороба, епідемія якої загрожує світу. «Черкаси проти Коронавірус – 19» – створена нами благодійна організація, мета якої мобілізація фінансових, матеріальних, інтелектуальних та інших ресурсів для боротьби з коронавірусом. Вона є поза політикою і приймає до своїх лав всіх без виключення свідомих громадян! – зазначив на своїй сторінці в Фейсбук депутат Черкаської міської ради Юрій Тренькін – Про свою діяльність будемо щоденно звітувати та оприлюднювати результати роботи та потреби. На даний час організація базується за адресою Байди Вишнивецького, 36, кімната 312, телефони і рахунок оприлюднимо згодом. Допомога буде надаватись виключно медичним установам, перелік необхідного буде оновлюватись та оприлюднюватись щодня! Друзі, бережіть себе! Та, за можливості – допомагайте іншим.»

Ще один вже давно існуючий фонд також взяв на себе зобов’язання допомагати людям, яким це необхідно. В колі уваги Благодійного Фонду «Делікат» опинилися старенькі та нужденні.
«У зв’язку з епідемією COVID19 люди літнього віку опинилися в смертельній небезпеці. Тобто зараз, окрім голоду, захмарних рахунків за комуналку, їм загрожує ще й смерть від коронавірусу, – пишуть на сторінці Фонду в Фейсбук. – єдиним світлим промінчиком надії є те що ми разом з вами можемо не тільки запобігти поширенню пандемії, а й уберегти наших пенсіонерів. На цьому тижні ми уже роздали тим, хто до нас звертається, понад 50 продуктових пакетів. Розвозили їх по домівках власними силами. Але нас на всіх не вистачить. З пропозицією допомогти та підтримати стареньких в цей нелегкий час, до нас звернулася громадська ініціатива «Нема самотніх». Це просто активні жителі нашого рідного міста, яким не байдуже до життя літніх людей. Разом з їхніми волонтерами продуктовий набір, що люб’язно нам надав Деликат Супермаркет, буде в кожного, хто потребує продуктової пілтримки! Дякую щиро цим небайдужим активним людям з гарячими серцями!
Якщо Ви знаєте когось, хто потребує такої підтримки, то звертайтеся за номером гарячої лінії: (096) 033-05-05.»

Мережа автозаправних станцій WOG долучилася до ініціативи Міністерства охорони здоров’я та безкоштовно надаватиме пальне для машин «швидкої допомоги» під час карантину.

Життя на карантині: черкаський бізнес соціально-відповідальний (Частина 2)

Відгукнулися і відомі політики та представники політичних сил.
Зокрема Іван Хижняк, відомий в області представник «Національного Корпусу» звернувся до всх своїх друзів та однопартійців
«Всі пам’ятають 2014–15 роки, коли ми спільними зусиллями одягнули та екіпірували свою армію? Так ми й зупинили агресора. Що ми бачимо зараз? Над нами, окрім війни, нависла ще одна загроза під назвою COVID-19… Проте яка різниця між цими подіями та чому я їх порівнюю? Як і тоді, так і зараз, ми повинні працювати та допомагати один одному. Саме тому вже сьогодні ми на власному транспорті та за свої кошти будемо возити хворих на гемодіаліз, які через відсутність громадського та спец транспорту не можуть потрапити на щоденні життєво важливі для них процедури. Саме тому, якщо ти небайдужий і свідомий українець, який готовий знову стати на захист своїх співвітчизників та своєї неньки, долучайся до нашого волонтерського руху за номером +380 (95) 002 30 49 або за посиланням: https://forms.gle/CQKAS3PHqckntDHQA
І пам’ятайте, тільки разом ми переможемо covid-19!»

Відгукнулися і політики найвищого рангу. Зокрема Антон Яценко Народний депутат України VI, VII і VIII скликань
«Звітую. Сьогодні було передано одноразові медичні рукавички на: Жашківську центральну районну лікарню – 3200 штук; Тальнівську центральну районну лікарню – 3200 штук. Хоча Жашків і Тальне не входять до округу, по якому я обраний народним депутатом, але вважаю за потрібне допомогти лікарям у цей складний період. Зараз не час для політизації цього питання. Ми маємо турбуватись про здоров`я кожного з нас, а особливо медичних працівників, які перебувають в епіцентрі боротьби з коронавірусом. Працюватиму й надалі в цьому напрямку. Бережіть своє здоров`я!» – написав він на своїй сторінці в Фейсбук.

Життя на карантині: черкаський бізнес соціально-відповідальний (Частина 2)

Не залишаються небайдужими й інші політики. Днями депутат Черкаської міської ради Юрій Тренькін для комітету самоорганізації населення придбав 100 літрів дезінфікуючого засобу.
«Придбав 100 літрів дезінфікуючого засобу, передам на КСН для розподілення на менші дози та розповсюдження серед жителів мікрорайону Митниця!, – пише він на своїй сторінці у Фейсбук.

Відомий громадський діяч директор Громадської спілки «Агенція підтримки підприємництва та інвестицій» Євгеній Глєбов передав в лікувальні заклади області за сприяння та організації компаніі UKRAVIT 500 літрів антисептика.
«Друзі, за сприяння та організації компаніі UKRAVIT 500 літрів антисептика передано в онкодиспансер, третю та другу міські лікарні, – зазначив він. – Бізнесмени сьогодні чи не єдина структура хто реально щось робить для наших громадян. Шана вам! Державним мужам порада – переймайте досвід!!!»

Насправді список людей, які допомагають черкащанам подолати спільну біду, досить довгий. І його можна продовжувати. Саме цим ми й займемося. Але вже наступного разу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x