Боднар: «Мобільні бригади за день доставили 164 зразки в лабораторію»

Боднар: «Мобільні бригади за день доставили 164 зразки в лабораторію»

Голова Черкаської ОДА Роман Боднар повідомив на своїй сторінці в Фейсбук, що сьогодні до обласного лабораторного центру МОЗ надійшло 164 зразки для проведення дослідження з усієї області. Також він зазначив, що стан здоров’я всіх 50 хворих на коронавірус черкащан в задовільному стані.

«Мобільні бригади з усіх районів області доставляли матеріал протягом дня. Зараз фахівці Центру працюють у посиленому режимі. Дякуємо за вашу сумлінність! Очікуємо остаточних результатів, тому достовірні дані озвучимо завтра зранку, – зазначив очільник області. – 50 черкащан, яким констатували COVID-2019, у задовільному стані. Це вже хороші новини!»

– Станом на 30.03.2020 в Черкаській міській інфекційній лікарні перебуває 11 хворих на COVID-19, з них – 1 дитина. 11 осіб поступили на лікування до Черкаської інфекційної лікарні та очікують на лабораторне підтвердження, – зазначила керівник управління охорони здоров’я Черкаської обласної державної адміністрації Лариса Кошова. – В інфекційному відділені Уманської міської лікарні під цілодобовим медичним наглядом – 6 пацієнтів, з них 1 дитина.

Також вона повідомила, – що Національна служба здоров’я України затвердила список лікарень, які прийматимуть хворих на коронавірус у разі госпіталізації. До першої хвилі визначили 6 закладів. Окрім Черкаської інфекційної та Уманської міських лікарень пацієнтів із COVID-19 госпіталізовуватимуть до Черкаської, Золотоніської та Шполянської центральних районних лікарень, а також до Черкаської обласної лікарні. Зараз фахівці організовують перепрофілювання зазначених медичних закладів.

– Черговий вантаж із засобами індивідуального захисту надійшов в область, це респіратори (4 тис), медичні маски (4 тис) та захисні костюми (1,2 тис) для медичних працівників, – зазначила лікар. – Насамперед засоби захисту розподіляються між лікарнями першої черги, куди госпіталізовуватимуть інфікованих на коронавірус до Черкас, Умані, Шполи та Золотоноші. Також засоби захисту спрямують до Кам\’янки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x