Максим Степанов: «Я засуджую передчасне пом’якшення карантину, яке ставить під загрозу життя і здоров’я людей» (ВІДЕО)

Максим Степанов: «Я засуджую передчасне пом’якшення карантину, яке ставить під загрозу життя і здоров’я людей» (ВІДЕО)

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов засуджує невиправдане пом’якшення карантину, яке ініціювала Черкаська міська рада вчора. За його словами, таке рішення ставить під загрозу життя і здоров’я людей, а також може призвести до катастрофічних наслідків щодо поширення коронавірусу. Про це Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив під час робочого візиту до Черкас.

Міністр охорони здоров’я повідомив, що протягом дня побуває в чотирьох медзакладах. Розпочав перевірку із Черкаської обласної дитячої лікарні.

За даними МОЗ, станом на 1 травня в Черкаській області 296 підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 6 із них – за минулу добу. Усього летальних випадків 9, а одужало 63 особи.

– І на цьому тлі місцева влада Черкас вирішила практично повністю скасувати будь-які карантинні обмеження, які були введені Урядом на території країни задля боротьби з коронавірусною хворобою, – сказав Степанов.

Максим Степанов зауважив, що карантинні заходи дали можливість уникнути піку захворюваності на коронавірус в Україні. Пом’якшення карантину на загальнонаціональному рівні влада планує вже з 11 травня.

– Ми розуміємо, що люди втомилися від карантину. Ми, в Уряді, готуємо пом’якшення карантину вже з 11 травня. Усі ці кроки ґрунтуються на думці спеціалістів, вірусологів, на даних, які в нас є. Ми повинні бути впевнені, що наші дії не погіршать ситуацію. Рішення відкрити магазини і торгові центри, а також тераси в закладах громадського харчування може звести цю роботу нанівець. Діям влади буде надана оцінка, зокрема, правоохоронних органів. Я засуджую такі дії, бо вони ставлять під загрозу життя і здоров’я людей, – зазначив Максим Степанов.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x