Члени родин Небесної Сотні таки отримають грошову допомогу

Члени родин Небесної Сотні таки отримають грошову допомогу

МОЗ України повідомляє, що подана та розтиражована в деяких ЗМІ інформація про те, що МОЗ України блокує виплату допомоги членам родин загиблих Небесної сотні не відповідає дійсності. Міністерство вже провело необхідну роботу і в разі надходження висновків судмедекспертизи, що встановлюють причинно-наслідковий зв\’язок смертей, пов’язаних з подіями 21 листопада 2013 року – 21 лютого 2014 року, питання буде вирішено в робочому порядку. Про це «Нова Доба» дізналася в департаменті охорони здоров’я Черкаської ОДА.

МОЗ України отримано на погодження проект наказу «Про затвердження списку осіб, члени сімей яких мають право на одержання одноразової грошової допомоги та доплати до пенсії у зв’язку з втратою годувальника», який підготовлений Міністерством соціальної політики України на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 28.03.2014 № 76 «Про соціальний захист членів сімей осіб, смерть яких пов’язана з участю в масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 р. по 21 лютого 2014 року».

У межах компетенції наданий проект наказу було розглянуто та погоджено в цілому ще 5 травня 2014 року. Окрім того, з Міністерством соціальної політики України було узгоджено можливість коригування списків відповідно до нових висновків судово-медичної експертизи та додаткових відомостей про загиблих. В разі надходження висновків судмедекспертизи, що встановлюють причинно-наслідковий зв\’язок смертей, пов’язаних з подіями 21 листопада 2013 року – 21 лютого 2014 року, питання буде вирішено в робочому порядку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x