Іркліївська лікарня під загрозою закриття

Іркліївська лікарня під загрозою закриття

Персонал без роботи, а громада без лікування. В Іркліївській лікарні, що на Черкащині планують закрити інфекційне відділення, хірургію, стомат та рентгенкабінет. Зі слів медсестри Алли Ярмоленко, кілька днів тому персонал сповістили про скорочення. Причина: брак грошей, повідомляє Суспільне.

Батьки черкащанки Оксани Вітренко – пенсіонери. Чи не щотижня вони приходили до лікарні, аби здати аналізи чи підлікуватися. Василь Худенко – інвалід першої групи, лікується у стаціонарі. Чоловік розповів, що 30 років тому допомагав будувати цю лікарню та не розуміє, чому зараз її закривають.

У лікарні можна зробити рентген й УЗД, отримати консультацію хірурга, невропатолога й інших фахівців, розповів місцевий житель Григорій Матвієць. Чоловік їздить сюди, тому що йому так ближче (до Іркліївської лікарні – 20 км, до Чорнобаївської – 40 км – ред.).

Алла Ярмоленко працює в інфекційному відділенні. Про скорочення її, як і решту колег (а їх 43!), повідомили кілька днів тому. Якщо лікарню закриють, то людям працювати буде ніде.

Стоматолог Павло Потапенко працює в лікарні 15 років. Якщо лікарню закриють, йому доведеться відкрити власний кабінет. А від цього ні він, ні пацієнти вигоди не матимуть.

Зараз Іркліївський медзаклад – це частина Чорнобаївської багатопрофільної лікарні. Виконувач обов’язків її директора Іван Гичка пояснив, що раніше заклад фінансували з держбюджету. Нині уклали договір із Нацслужбою здоров’я лише на кілька пакетів послуг. Тож, аби утримувати всі відділення, бракує грошей. Щомісяця на лікарню необхідно майже пів мільйона гривень. Ані таких грошей, ані повноважень громада не має, зазначив голова ОТГ Іван Поїздник.

Керівниця управління охорони здоров’я області Лариса Кошова пояснила кореспондентам, що рішення про реорганізацію відділення ухвалює райрада. Нині це питання на розгляді. Якщо паліативне й інфекційне відділення переведуть до Чорнобаївської лікарні, решту послуг надаватимуть на місці без змін.

Місцеві ж жителі почали збирати підписи до депутатів Верховної і сільської рад, аби ті розглянули питання про створення окремого комунального підприємства \”Іркліївська лікарня\”.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x