За п’ять років у Каневі заасфальтовано 123 000 кв.м. доріг

За п’ять років у Каневі заасфальтовано 123 000 кв.м. доріг

Нині у Каневі 150 вулиць та 13 провулків загальною протяжністю до 100 км. Кожна з них не схожа на попередню – пролягає серед гір чи біля їхнього підніжжя, довші або коротші, крутіші або більш пологі…

Ті, що знаходяться в мікрорайонах давньої забудови, не схожі на вулиці, які спроектовані архітекторами в мікрорайонах багатоповерхівок, а також нових мікрорайонах приватної забудови (вулиця Маяковського і прилеглі, верхня частина Костянця та мікрорайону «Пушкіна»). Повідомляють на сайті Канівської міської ради.

Більше 50 вулиць та провулків Канева ніколи не мали капітального твердого покриття або ж мали його частково. Так, старовинні вулиці міста мають складний рельєф. Облаштувати тут дорожнє покриття важко. Але, не зважаючи на це, кожного року ми намагаємось облаштувати одну-дві таких вулиць.

Наприклад: вулиці Комарова, Адмірала Завойка, 2/3 вулиці Князя Святослава в 2016-2018 роках покриті асфальтом, а вулиця Захарченка чекає своєї черги. Ці вулиці беруть початок від вулиці Кобзарева і піднімаються по крутосхилах до вулиці Садова, дорожнє покриття якої облаштували щебеневою засипкою.

Перед тим як виконувати капітальні ремонти налаштовуємо мешканців вулиць на заміну інженерних мереж, щоб якомога довше не руйнувати покриття для відновлення поривів трубопроводів.

Для того, щоб ремонтувати дороги потрібні кошти, які надходять від підприємств та підприємців до міського бюджету.

Кожного року (переважно в грудні) прогнозовану суму надходжень міська рада розподіляє для потреб громади. У першу чергу забезпечуючи захищені видатки (оплата енергоносіїв, харчування в школах і дитячих садках, оплата ліків пільговим категоріям громадян відшкодування за пільгові перевезення, зарплати освітянам, медикам тощо). І лише після цього розподіляються кошти на інші потреби, в тому числі капітальні і поточні ремонти доріг.

В 2020 році власних надходжень ми планували зібрати трохи більше 171 млн. грн. На цю суму затвердили видатки, в тому числі на оплату ремонтів доріг 8,14 млн. грн. З них 1,76 млн. – на оплату цьогорічних ремонтів. Решта коштів (6,38 млн.) для розрахунків за роботи минулого року.

З виконавцями ремонтів укладаємо угоди про оплату за виконані роботи продовж 2-х років. Таким чином працюємо з підрядником вже декілька років, економлячи певну суму коштів на інфляційних процесах.

Станом на початок червня виконано ремонтів доріг на суму більше як 2,7 млн. грн. (вул. Степанова, Пушкіна і поточний ремонт центральних доріг).

Окрім того, від початку року ми послідовно розраховувалось за минулорічні ремонти (залишилось 1,2 млн. грн.).

На жаль, карантин, пов\’язаний з пандемією коронавірусу, спричинив суттєве зменшення надходжень до бюджету. Від початку року ми вже недоотримали більш як 4 млн. грн. Однак, зменшення робіт по ремонтах доріг не плануємо. Намагаємось виконати їх на рівні попередніх років, а це в межах 20-25 тис. м. кв.

Зважаючи на недостатній фінансовий ресурс, але вкрай незадовільний стан конкретної дороги (особливо після заміни водогону), виконуємо ремонт покриття щебеневою засипкою з ущільненням. Розуміємо, що це не кращий варіант. Проте в минулому році таким чином вдалося відремонтувати вулиці на Новоселиці та Підмосковку. В цьому році розроблено проектно-кошторисну документацію на ремонт вул. Тургенєва та готуються матеріали для проведення тендеру по визначенню виконавця робіт.

Поки що ми можемо працювати в тих фінансових межах, наскільки дозволяє економіка міста. А всього за 2015-2020 року на поточні ремонти доріг і прибудинкових територій міський бюджет виділив 31,3 млн. грн. За ці кошти відремонтовано в межах 78 тис. м. кв. автомобільних доріг, пішохідних доріжок, міжбудинкових проїздів і тротуарів тощо.

Капітальні ремонти доріг за це й же період витрачено 22,7 млн.грн. При цьому відремонтовано 45,4 тис. м. кв. дорожнього покриття. Звичайно, водночас відремонтувати усі дороги не вдасться. Тому давайте навчимось радіти за сусідню вулицю, сусідній будинок, а інші радітимуть за нас.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x