Тальнівська фельдшер вирішила бути медиком, коли її мамі стало погано

Тальнівська фельдшер вирішила бути медиком, коли її мамі стало погано

Алла Петрівна Столярчук працює на Тальнівській підстанції ШМД уже 18 років. Починала диспетчером, потім була виїзним фельдшером, зараз тимчасово виконує обов’язки старшого фельдшера, але все ж дуже любить виїжджати на виклики і працювати з людьми. Про долю медика розповіли в пресслужбі КНП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф ЧОР»

У сім’ї медиків не було, але ще у чотири роки, коли її мамі було дуже зле, дівчинка стійко вирішила: буде працювати на «швидкій» і допомагатиме людям. Хоча робота і важка, але ніколи не було й думки її змінити. Тим паче завжди підтримують і цікавляться улюбленою справою син та чоловік – і це додає сил.

Найбільше запам’ятався виклик на пологи. «Була зима, мороз -18 градусів, дорогою я розумію, що не довеземо. Зупиняємося біля лісу і нумо готуватися. Тоді на світ з’явився здоровий хлопчик. Я його в куртку свою замотала і так гріла, поки не доїхали до лікарні. Страшно не було. Зібралася, зосередилася – бо це ж моя робота. Потім був не один випадок пологів у автомобілі «швидкої» і щоразу світ зі мною радів появі маленького хлопчика. Дівчаток не приймала ні разу», – пригадує медик з теплотою у голосі. А найстрашніші виклики – коли не можеш допомогти. Бо не маєш можливості, бо не все в твоїх руках. А коли рідні поряд кричать, оцей крик – це дуже страшно.

– Люди, які працюють на швидкій, іноді працюють на межі сил та можливостей, не жалкуючи ні здоров’я, ні часу. Тому найбільше болить – коли на виклику кидають в обличчя «що ти зобов’язана чи повинна». Медики вчаться не реагувати на такі слова. Бо люди є різні, а медпрацівники завжди просто роблять свою роботу. І намагаються робити її добре, щоб потім не було соромно перш за все перед собою в дзеркалі, – говорить Алла Столярчук. – Колеги завжди допомагають. Навіть тих, хто вже зараз на пенсії, згадую з теплотою. Бо вони навчили багатьох речей. Бо з усіма ними ти проживаєш виклики і радишся, і хвилюєшся за пацієнтів. А слова, які кажеш найчастіше у житті, – це однозначно «Будьте здорові!»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x