На Тальнівщині затримано серійну крадійку

На Тальнівщині затримано серійну крадійку

Працівники Тальнівського райвідділу міліції затримали жінку-домушницю, яка причетна до двох крадіжок на території міста Тальне. За вчинене зловмисниці загрожує покарання від 3 до 6 років позбавлення волі. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі СЗГ УМВС України в Черкаській області.

В чергову частину Тальнівського райвідділу міліції звернулося декілька місцевих жителів із заявами про крадіжки. Вони розповідали, що до їхніх домівок проникли невідомі та викрали гроші та коштовності. Загальна сума збитків завданих крадіями становить близько 4 тисячі гривень.

У кожному випадку на місця події виїжджала слідчо-оперативна група райвідділу. Експерти-криміналісти проводили ретельний огляд, під час якого виявляли та вилучали ряд речових доказів. Під час виконання експертиз, криміналістам вдалося встановити, що до крадіжок може бути причетна 41-річна раніше судима жителька одного із сіл Уманського району. Жінка була затримана за місцем проживання та доставлена до Тальнівського райвідділкудля дачі пояснень.

Спочатку вона заперечувала свою причетність до крадіжок, але в ході проведення санкціонованого судом обшуку її домоволодіння, працівникам міліції вдалося знайти докази її вини – викрадені кошти та частину золотих прикрас. Під тиском беззаперечних доказів, жінка у всьому зізналася. Вона розповіла, що не так давно повернулася з місць позбавлення волі. На проживання потрібні були кошти, проте йти працювати жінка не бажала. Маючи досвід вчинення крадіжок з домоволодінь, вирішила, що кращим способом заробити буде повернення до звичної злочинної справи. Ходячи вулицями міста зловмисниця видивлялася, де необачні господарі приватних будинків залишали відчиненими квартирки або двері. Через них проникала в приміщення, шукала гроші та прикраси і швиденько зникала з місця крадіжки.

Наразі за фактами вчинення крадіжок слідчим відділенням Тальнівськогорайвідділу міліції відкрито кримінальні провадження за частиною 3 статті 185(Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років позбавлення волі.

Співробітники міліції проводять перевірку щодо можливої причетності жінки до вчинення схожих кримінальних правопорушень як на території Тальнівського району, так і Черкаської області загалом. Досудове розслідування триває.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x