Плата за оренду землі у Черкасах зросте

Плата за оренду землі у Черкасах зросте

На засіданні сесії міської ради, що відбулося минулої п’ятниці, депутати погодилися внести зміни щодо плати за оренду землі. Остаточне рішення має бути прийняте на сьогоднішній сесії.

Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаській міській раді.

Регуляторним актом, який визначав розміри орендної плати за використання земельних ділянок дотепер, було відповідне рішення міської ради, прийняте ще в травні 2010 року. Вартість орендованої землі в Черкасах відтоді була однією з найнижчих серед обласних центрів України, адже мінімальний розмір орендної плати було встановлено на рівні 1% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки. (Малися на увазі земельні ділянки, на яких розташовано індивідуальну житлову забудову; малоповерхову та багатоповерхову несадибну забудову, земельні ділянки сільськогосподарського призначення, крім тих, що використовуються для товарного сільськогосподарського виробництва).

З першого квітня цього року введено в дію зміни до Податкового кодексу України в частині розміру ставок податку за земельні ділянки та розміру орендної плати за землю. У ньому, зокрема, зазначено, що розмір орендної плати встановлюється у договорі оренди землі, але річна сума платежу не може бути меншою 3% нормативної грошової оцінки.

Аби привести зазначений регуляторний акт у відповідність з українським законодавством, та, враховуючи порівняльний аналіз ставок орендної плати міст обласного значення, а також задля збільшення надходжень до міського бюджету, депутати міської ради вирішили внести зміни у рішення Черкаської міської ради від 13.05.2010 № 5-657 «Про плату за оренду землі» і відповідний проект рішення прийняли «за основу».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x