КП «Черкасиводоканал» на реконструкцію позичить понад 12 млн доларів США

КП «Черкасиводоканал» на реконструкцію позичить понад 12 млн доларів США

Депутати Черкаської міськради надали дозвіл КП «Черкасиводоканал» на реалізацію проекту модернізації системи водопостачання та водовідведення в місті «Розвиток міської інфраструктури – 2». Це – спільний проект України з Міжнародним Банком реконструкції та розвитку, ініційований Урядом України для поліпшення якості і надійності надання послуг з водопостачання та водовідведення.

Про це «Новій Добі» повідомили власні джерела.

На сесії міської ради, яка відбулася 27 червня, ухвалили рішення, яке дозволить Водоканалу залучити інвестиції на реконструкцію мереж водовідведення, впровадження автоматизованої системи управління та будівництво очисних споруд промивних вод на Дніпровській водоочисній станції.

– Проектом передбачається реконструкція головного каналізаційного колектору по вул. Чигиринській (заміна та санація існуючого трубопроводу, загальною довжиною ділянки 1840 метрів). А також реконструкція дільниці головного колектору по вул. Гоголя (від вул. Різдвяна до вул. Добровольського, довжина ділянки 700 метрів). Планується й будівництво очисних споруд для промивних вод на Дніпровській водоочисній станції, – зазначає директор КП «Черкасиводоканал» Сергій Овчаренко.
Ще одним із важливих напрямків майбутньої реконструкції є впровадження автоматичної системи управління технологічними процесами з використанням SСADA. Система управління допоможе дистанційно керувати ходом роботи водопровідних насосних станцій, оперативно виявляти пориви на водопровідних мережах, контролювати і якісно обліковувати споживання електроенергії об’єктами підприємства та виявляти втрати води у внутрішньобудинкових мережах водопостачання.
Проведення такої реконструкції дозволить знизити ризик виникнення техногенних аварій, пов\’язаних з руйнуванням головних каналізаційних колекторів, зупинити техногенне забруднення підземних вод та навколишнього середовища стічними водами і зменшити витрати води на технологічні потреби станції водоочищення.

У спільному проекті України з Міжнародним Банком реконструкції та розвитку вже беруть участь десять українських міст. У разі приєднання до цього проекту Водоканалу, він зможе отримати субкредит у розмірі 12,309 млн. доларів США на 18 років із 5-річним пільговим періодом повернення кредиту.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x