У Черкасах стартував чемпіонат України з пляжного гандболу

У Черкасах стартував чемпіонат України з пляжного гандболу

Екзотичний вид спорту завітав до обласного центру вперше. На одному з пляжів міста протягом чотирьох днів випробовуватимуть свої сили кращі пляжники країни. Змагаються у чемпіонаті чоловіки та жінки. Про це «Нова Доба» дізналася на сайті «Черкаський спорт».

Загалом у чемпіонаті бере участь 12 команд: 6 чоловічих та 6 жіночих. Змагання з пляжного гандболу проходять у Черкасах вперше. Масштабна подія з яскравого виду спорту обіцяє бути цікавою.

Курйозні відскоки та ефектні падіння – саме таким видається з першого погляду пляжний гандбол. Літня версія традиційного виду спорту гандбол неабияк відрізняється від свого родоначальника. У пляжному гандболі грають по чотири гравці від кожної команди. Майданчик для гри значно менший, гандболісти змагаються на прямокутнику довжиною 27х12 метрів. Позмагатися за звання чемпіона України до Черкас завітали гандболісти з Луцьку, Тернополя, Вінниці, Шостки, Херсону, Київської, Хмельницької та Одеської областей.

Юрій Гончаров, Почесний президент Черкаської обласної асоціації пляжних видів спорту: \”Останнім часом Черкаси стають домівкою всеукраїнських турнірів вагомого масштабу, безсумнівно це дуже приємно. Сьогодні ми бачимо абсолютно новий вид спорту. Приєсно бути причетним до цього, тим більше з розумінням того, що цей турнір проходить на прекрасному ігровому майданчику, тут на «Живчику». Ймовірно цей турнір стане відродженням колись славетних гандбольних традицій на Черкащині\”.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x