Завдяки гравцям «Черкаських Мавп» українці ввійшли у другий етап Чемпіонату Європи

Завдяки гравцям «Черкаських Мавп» українці ввійшли у другий етап Чемпіонату Європи

Юнацька збірна України провела останній матч групового етапу на чемпіонаті Європи. Про це «Нова Доба» дізналася на сайті «Черкаський спорт».

Українці вийшли на майданчик проти мотивованих датчан, які зберігали незначні шанси на друге місце у групі. Нагадаємо, що до цього збірна України, за яку виступає шестеро вихованців «Черкаських Мавп», достроково забронювала за собою перший рядок турнірної таблиці. Сьогодні українці видали фантастичну кінцівку і вирвали драматичну перемогу у Данії – 79:77.

Попри статус аутсайдера у цьому матчі, Данія на рівних розпочала гру. Перша десятихвилинка пройшла у цупкій боротьбі. Райович, який є лідером датчан, ще у першому періоді здобув 12 очок. Його триочковий наприкінці періоду дав можливість Данії мати чотириочкову перевагу – 21:17. Однак остання результативна атака була за українцями, Михайлюк відправив команди на першу перерву з підсумком 19:21.
У другому періоді датчани продовжили посипати кошик нашої збірної з дальньої дистанції. Високий відсоток влучань з периметру допоміг їм зберігати протягом всього періоду мінімальну перевагу. В українців здалеку летіло лише у Кобця. Другий за результативністю гравець цього чемпіонату Європи (19 очок за гру) у першій половині здобув 13 балів. Черкасець особливо допоміг збірній наприкінці першої половини, коли суперник повів майже з двозначною різницею – 41:32. Важливі атаки Олександра та трьошка від новачка «Черкаських Мавп» – Євгенія Балабана – суттєво скоротили відставання українців – 41:38.

Нога в ногу суперники йшли і в третій десятихвилинці. Датчани несамовито трималися за свою мінімальну перевагу. Лише наприкінці періоду Лєбєдінцев та Михайлюк по черзі виводили нашу збірну уперед, як результат, українці з мінімальною перевагою завершили чверть – 57:56.

І без того гарячий матч очікувано підігрів непоступливий четвертий період. Варто лише відзначити, що максимальна різниця в рахунку у ньому складала лише три очки. Триочковий Райовича за півтори хвилинидо завершення гри встановив саме таку перевагу Данії – 74:71. За цей короткий відрізок часу відбулася ефектна розв’язка. Кобець з лінії штрафних зрівняв рахунок – 77:77. А за 9 секунд до фінішу гри Михайлюк виконав головне перехоплення матчу і після фолу реалізував два переможні штрафні. 79:77 – вольова перемога збірної України!!!

Таким чином українці тріумфально виходять у другий груповий етап де суперниками нашої збірної будуть команди Швеції та Угорщини.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x