Першим переплив Дніпро черкасець

Першим переплив Дніпро черкасець

Понад 20 спортсменів боролися за золото Міжнародного запливу через Дніпро. Підкорив водну стихію – черкасець. Про це «Нова Доба» дізналася на сайті «Черкаський спорт».

У Черкасах ушосте намагалися переплити Дніпро. Минулими вихідними у місті пройшов традиційний міжнародний заплив. Перетнути «черкаське море» цьогоріч наважилися 20 відчайдухів із Черкас, Києва, Дніпропетровська, Одеси, Львова та Німеччини. Серед учасників були як професійні спортсмени, так і любителі. Всі мали здолати дистанцію у 10 кілометрів. Свої сили на воді випробував й один із організаторів запливу – німецький плавець Томас Реєз.

«До запливу планували долучитися й інші плавці з Німеччини. Та через складну ситуацію в Україні вони просто побоялися сюди їхати. Але, незважаючи ні на що, заплив відбувається. Цьогоріч учасників майже вдвічі більше. Конкуренція цікава», – ділиться Томас Реєз, співорганізатор запливу.

Уже традиційно відправною точкою марафонського запливу стало село Чапаєка. Фінішною прямою став черкаський пляж. Під час запливу спортсменів страхували веслувальники.

Урешті, першим фінішну пряму перетнув черкасець Максим Климович. Триатлоніст здолав дистанцію у 10 кілометрів за 2 години 16 хвилин. Срібло запливу дісталося також черкащанці – триатлоністці Катерині Сюткіній. До золота вона «недоплила» усього хвилину.

«Весь час я була лідером і буквально перед самим фінішом мене обігнали. Звісно, трошки неприємно. Торік у мене був кращий результат. Але, перемагає сильніший», – ділиться Катерина Сюткіна, учасниця запливу.

Найстаршим водним марафонцем, який цьогоріч переплив Дніпро, став 62-річний Петро Гемба. 10-кілометрову дистанцію він здолав за 2 години та 48 хвилин. До Черкас спортсмен завітав із Києва. Та не за перемогою, а за новими відчуттями. Аби довести собі, що здатен підкорити таку дистанцію.

Паралельно із дорослим запливом на Дніпрі стартував і дитячий. Його учасники долали дистанції у 150, 300 та 1000 метрів. Також кращих із кращих визначали в естафеті. Переможці традиційно отримали почесні медалі, грамоти та кубки.

Нагадаємо, минулоріч на цій дистанції не було рівних черкаському триатлету Олексію Сюткіну, який витратив на дистанцію трохи менше двох години, а другою приплила його дружина – Катерина.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x