Перший жіночий футбольний клуб «Енергія» з’явився у Черкасах

Перший жіночий футбольний клуб «Енергія» з’явився у Черкасах

У Черкасах створили перший жіночий футбольний клуб «Енергія». Найменшій спортсменці – усього п’ять років. Про це «Нова Доба» дізналася на сайті «Черкаський спорт».

Тендітні та вправні. Це про спортсменок першого у Черкасах спортивного жіночого клубу «Енергія». Його спільними силами організували футболістки єдиної черкаської жіночої команди «Богдан». Клуб складається із трьох команд. Від малого до великого – там всіх вчать грати у справжній футбол.

У бутсах та з футболом у серці. У свої п’ять Евеліна з легкістю обігрує у футбол навіть старших дівчат. Любов до цього виду спорту дівчинці привив тато. Після декількох переглядів футбольних матчів дівчинка вирішила, що готова підкорити футбольне поле. За спортивну науку Евеліна взялася, бо має велику футбольну мрію.

«Я дуже люблю гратися з м’ячем. У майбутньому хочу стати футболісткою», – ділиться Евеліна, футболістка.

Від малого до великого – на полі лише дівчата. Їх тут зібрала любов до футболу. Зведені тренування юні спортсменки проводять щодня. Футбольної науки їх вчать професійні футболістки з єдиної черкаської жіночої команди «Богдан». Цьогоріч спортсменки здобули бронзові нагороди у фінальному розіграші чемпіонату України серед жіночих команд. До кожного юного гравця, кажуть футзалістки «Богдану», тут персональний підхід. Найменших же дівчат вони тренують за спеціально розробленою програмою.

«Ми намагаємося їхню енергію направити в правильне русло, дозволяємо їм гратися, проводимо тренування на березі Дніпра, ми вивозимо їх на змагання», – ділиться Вікторія Супрунович, тренер.
Футбол – це і дівочий вид спорту, переконує президент єдиного жіночого клубу «Енергія» Володимир Чепчур. Чоловік виховав не одне покоління футболісток. Каже: ця гра не лишевчить дівчат самоорганізації, а й позитивно впливає на їх фізичний та розумовий розвиток.

«Навчає дівчаток мислити швидко, правильно і приймати вірні рішення. Тут працюють майже всі групи м’язів. Тому тіло дівчаток розвивається правильно. До того ж, вони вчать дуже швидко орієнтуватися на полі, продумувати все на кілька кроків уперед», – говоритьВолодимир Чепчур, президент клубу «Енергія».

Свою любов до футболу не приховують і юні спортсменки. Кажуть: їх заняття викликає чималий інтерес у протилежної статі.

«Є такі хлопці, які хочуть познайомитися із дівчиною, яка грає у футбол. Є такі, що запрошують з ними грати у футбол. Є мрія стати футболісткою, добре навчитися грати у футбол. Люблю сильно бігати, бити по воротам, водити м’ячик», – ділить Аліна, футболістка.

Аби підтвердити свої чемпіонські наміри, юні футболістки вже зараз докладають усіх зусиль. Аби показати всім: футбольне поле – це їх територія.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x