На Корсунщині чоловік пограбував свого роботодавця

На Корсунщині чоловік пограбував свого роботодавця

Молодик викрав з будинку свого роботодавця близько 30 тисяч гривень, а щоб приховати сліди – вигадав історію про викрадення. Однак фальшиве алібі йому не допомогло – правоохоронці вивели зловмисника на «чисту воду». Наразі крадій дає покази, йому загрожує до шести років позбавлення волі. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі СЗГ УМВС України в Черкаській області.

В чергову частину Корсунь-Шевченківського райвідділу міліції звернувся 37-річний житель одного із сіл району та повідомив про крадіжку. Чоловік розповів, що, коли він перебував на відпочинку, до нього зателефонував односелець, який інколи допомагає йому по господарству та повідомив, що його будинок обікрали. Потерпілий того ж дня негайно повернувся додому.

Слідчо-оперативна група, яка прибула на місце події, провела ретельний огляд, вилучила речові докази, а також опитала місцевих жителів та сусідів потерпілого, проте ніхто нічого підозрілого не бачив. Розпочалися пошуки крадія.
Через кілька днів до правоохоронців знову звернувся заявник. Цього разу чоловік прийшов до міліції з новим повідомленням – вранці до нього подзвонив той самий односелець та розповів дивну історію – парубок стверджував, що його викрали невідомі, побили та відвезли до міста Києва, де дали 12 тисяч гривень і примусили зателефонувати йому і висунути їхні умови – або він забирає заяву з міліції, або його сім’ї та сім’ї хлопця буде непереливки. При цьому, «зловмисники» залишили хлопця самого в столиці, а самі поїхали геть. Отримана інформація насторожила працівників міліції і вони, в першу чергу, вирішили поспілкуватися з «викраденим» чоловіком.

Під час розмови з правоохоронцями парубок помітно нервував та плутався у власних показах, постійно їх змінював, висував свої версії вчинення крадіжки та його власного викрадення, але докладно пояснити нічого не зміг. Зрозумівши, що сам заплутався у своїй розповіді і що вилучені на місці крадіжки речові докази діють не на його користь, молодик у всьому зізнався. Він розповів, що будучи добре напідпитку, прийшов до будинку потерпілого, адже знав, що він має кругленьку суму грошей, а сам відсутній за місцем проживання. Через відчинене вікно проник до будинку, знайшов схованки де лежали гроші, забрав їх та швидко зник. Протягом кількох днів розважався за викрадені кошти, а щоб відвести від себе підозру, вигадав історію про своє викрадення. Хлопець шкодує про скоєне, звинувачує у всьому оковиту, проте за скоєне доведеться відповідати.

Як повідомив начальник Корсунь-Шевченківського райвідділу міліції Олег Бугаєнко, наразі відкрито кримінальне провадження за частиною 3 ст. 185(Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкцією статі передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років позбавлення волі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x