Чемпіонат України з боксу серед юніорів відбувся в Умані

Чемпіонат України з боксу серед юніорів відбувся в Умані

В Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини відбувся Чемпіонат України з боксу серед юніорів (1998-1999 р.н). Такого рівня змагання на Черкащині відбулися вперше і пройшли вони, як зазначають самі учасники, на високому рівні. Понад 260 юних боксерів з усіх регіонів нашої держави зустрілися в Умані, і саме на цьому чемпіонаті сформувався склад національної збірної, що буде представляти Україну на Чемпіонаті Європи з боксу серед юніорів у серпні цього року.

Про це «Новій Добі» повідомили у Департаменті освіти і науки Черкаської ОДА.

Захід проходив під патронатом Міністерства молоді та спорту України та за підтримки Уманської міської ради. Головну функцію організаторів виконували Федерація боксу України та Федерація боксу м. Умань, відділ з питань фізичної культури і спорту Уманської міської ради, а також господарі – Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини.
Хоча Чемпіонат України на базі УДПУ імені Павла Тичини було проведено вперше, проте досвід організації спортивних заходів високого рівня тут уже є. Університет шість років поспіль є господарем Міжнародного турніру з боксу, присвяченого визволенню Умані від фашистських окупантів, на який приїздять спортсмени зі США, Ізраїлю, Німеччини та з багатьох країн колишнього СРСР.
Під час урочистого відкриття до учасників змагань з вітальним словом звернулися організатори та почесні гості чемпіонату: заступник міського голови м. Умань Людмила Кириленко, перший віце-президент Федерації боксу України Олександр Ковалець, голова Уманської міської федерації боксу «Ринг» Роман Романюк. Від імені Міністерства молоді та спорту України виступила в.о. державного тренера України з боксу Ольга Міхненко. Ректор університету Наталія Побірченко гостинно привітала усіх присутніх та щиро побажала добра, благополуччя, успіхів та перемог. Організатори турніру вручили Наталії Семенівні подяку «За сприяння розвитку боксу у місті Умані та надану підтримку у проведенні Чемпіонату України з боксу».

Прикрасою відкриття Чемпіонату стали виступи ансамблю народного танцю «Яворина» УДПУ (керівник Сергій Куценко) та юних акробатів Уманської дитячо-юнацької спортивної школи.
Загалом переможців чемпіонату було визначено у 13 вагових категоріях. Що ж стосується областей, то перше місце здобула Донецька область, друге місце у Луганської області, а третє – в Одещини. Приємно відзначити, що серед призерів чемпіонату є і уманський боксер Смілянець Назар, який посів ІІІ місце у ваговій категорії 54 кг і увійшов до національної збірної України на Чемпіонат Європи.

Вперше в історії проведення таких змагань організатори спільно із суддівською колегією визначали кращих боксерів чемпіонату та вручили кубки тим боксерам, які, якщо навіть не стали призерами першості, отримали нагороду за кращу техніку, волю до перемоги та інші спортивні якості.
Проведений Чемпіонат України з боксу серед юніорів у місті Умані став свідченням того, що злагоджена робота суддівської команди, секретаріату та організаторів чемпіонату складають той корпус фахівців, які роблять такі «свята» спорту можливими в нашій країні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x