Як перевірити страховий стаж в органах Пенсійного фонду

Кожна людина має можливість безкоштовно отримати відомості про себе в системі персоніфікованого обліку та проконтролювати всі дані, накопичені в її персональній обліковій картці системи персоніфікованого обліку, що будуть враховані при розрахунку майбутньої пенсії.

Як інформують у департаменті соціальної політики, можливо обрати два зручні варіанти перевірки страхового стажу:

Перший

Прийти до будь-якого відділення Пенсійного фонду України з паспортом та ідентифікаційним кодом. Якщо маєте при собі ці два документи, фахівці за декілька хвилин видрукують вам дані з бази персоніфікованого обліку. Згідно з ними ви зможете перевірити, яку вам нараховували зарплату, скільки за вас сплачували соціального внеску та скільки днів страхового стажу вам зараховано за той чи інший місяць.

Другий

Можна зареєструватися на веб-порталі Пенсійного фонду України й кожного місяця, не виходячи з дому, перевіряти чи зарахували вам страховий стаж. На Веб-порталі ПФУ передбачено два способи реєстрації:

– он-лайн реєстрація за електронним цифровим підписом (ключем ЕЦП). Ключ ЕЦП знаходиться на будь-якому носії (наприклад, флешка) або на електронному пенсійному посвідченні (ЕПП).
– подача заяви для реєстрації на веб-порталі (необхідне особисте відвідування органу ПФУ).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x