Лише кожен п’ятий переселенець на Черкащині працевлаштувався

Лише кожен п’ятий переселенець на Черкащині працевлаштувався

Вимушені переселенці безумовно вносять додаткове навантаження на ринок праці нашого регіону. Це серйозний виклик щодо забезпечення працевлаштування цих громадян. До центрів зайнятості області звернулося більше дев’ятсот вимушених переселенців, з яких вдалося працевлаштувати лише кожного п’ятого (170 осіб).

Про це «Новій Добі» повідомив директор Черкаського обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко.

Працевлаштування переселенців ускладнюється тим, що багато з них до звернення до центрів зайнятості Черкаської області мали досить високий рівень заробітної плати за попереднім місцем роботи (в середньому близько 5-7 тис. грн.), при тому що рівень заробітної плати у вакансіях, які заявлені роботодавцями Черкащини, значно нижче, що впливає на збільшення тривалості пошуку роботи. На працевлаштування впливає той факт, що не всі особи вже визначились з остаточним місцем проживання, або планують найближчим часом повернення додому. Також деякі з них не можуть працевлаштуватися за фахом, оскільки в даний час відсутні саме такі вакансії. У разі неможливості працевлаштування на постійне місце людям пропонується взяти участь в громадських та інших роботах тимчасового характеру, також можна працевлаштуватися за цивільно-правовими угодами та трудовими договорами.

Тому зараз ми здійснюємо активний пошук вакансій, звертаємось до роботодавців з проханням відпрацювання усіх можливих варіантів працевлаштування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x