Біля Черкаської обласної лікарні завершили реконструкцію колектора

Біля Черкаської обласної лікарні завершили реконструкцію колектора

Днями фахівці КП «Черкасиводоканал» завершили реконструкцію напірного каналізаційного колектора в районі Черкаської обласної лікарні. Роботи тривали понад 4 місяці. За цей час вдалося замінити понад 1,7 км мережі водовідведення. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі КП «Черкасиводоканалу».

– Старий колектор був повністю замортизований: чавунні труби із металевими вставками пошкодила корозія, від чого виникали часті пориви, – повідомляє начальник цеху мереж водопостачання та водовідведення Василь Литвиненко. – Нині для реконструкції каналізаційного колектора ми використали сучасні поліетиленові трубопроводи, термін експлуатації яких, за гарантією виробника, 100 років. Вони забезпечать надійну та тривалу роботу каналізаційної мережі всього району – лікарень і житлового масиву.

Необхідність такої заміни викликана незадовільною пропускною спроможністю старої мережі каналізації та збільшенням кількості споживачів цього району. Роботи проводились на виконання інвестиційної програми.
Наразі нова мережа водовідведення працює у тестовому режимі. Надалі новий колектор працюватиме в парі зі старою мережею, що дозволить її розвантажити, зменшити тиск у колекторі, а також зменшити витрати електроенергії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x