«Уманьводоканал» може залишитися без світла, а уманчани – знову без води

«Уманьводоканал» може залишитися без світла, а уманчани – знову без води

Держава й досі не виплатила більше 8 млн. грн. за різницю в тарифах комунальному підприємстві «Уманьводоканал». Колишній очільник міста Юрій Бодров боявся судитися з державою, аби таки вибити компенсацію. Тепер через брак коштів КП «Уманьводоканал» заборгував 11,4 млн. грн. ПАТ «Черкасиобленерго». Тому вже із 27 листопада комунальному підприємству обмежать електропостачання згідно погодженого графіку. Зараз між підприємствами ведуться перемовини. Чи відчують уманчани на собі «водні обмеження» поки невідомо.
Про це пише «Вечірня Умань».
Нарощення заборгованості комунальним підприємством почалося ще із 2008 року. Сьогодні борг становить 11, 4 млн. грн.. А рівень платежів за спожиту електроенергію в середньому протягом року складає лише 36%.

«ПАТ «Черкасиобленерго» листами до КП «Уманьводоканал» та керівників м. Умань неодноразово зверталося щодо сплати заборгованості. Проведена претензійно-позовна робота, є судові рішення та зобов’язання щодо сплати комунальним підприємством боргу за спожиту електричну енергію. Товариство неодноразово йшло на поступки та відстрочення терміну платежів для «Уманьводоканалу» за спожиту електроенергію, однак суттєвих зрушень щодо погашення заборгованості зі сторони комунального підприємства не було» – повідомляє ПАТ «Черкасиобленерго»

Це вже вдруге «Черкасиобленерго» буде вводити обмеження енергопостачання. Тоді воно тривало добу. Скільки продовжуватиметься поточне – невідомо. На даний час йдуть перемовини між підприємствами.

Керівник «Уманьводоканалу» Віталій Олійник не знає, коли підприємство зможе розрахувати з боргами. Проте надіється, що обмежень у водопостачанні уманчани на собі не відчують.

– Вода буде подаватися уманчанам як і подавалася. Графік обмежень електропостачання ми з ПАТ «Черкасиобленерго» ще не затвердили. – говорить Віталій Олійник. – Борги на підприємстві накопилися через те, що держава й досі не відшкодувала нам різницю в тарифах, а це більше 8 млн. грн.. Також впливають на борг і низькі проплати за водопостачання від уманчан та щомісячне зростання тарифів електроенергії.

В. о. міського голови Олександр Цебрій
стверджує, що робить все можливе, аби держава виплатила всю компенсацію і «Уманьводоканал» зміг розразухуватися з боргами перед «Черкасиобленерго».

– Ця ситуація почала складатися ще з 2008 року. На жаль, в «Уманьводоканалу» заборгованість не лише перед ПАТ «Черкасиобленерго», а перед «Білоцерківським водоканалом», яку теж потрібно погашувати, – коментує ситуацію Олександр Цебрій. – Ми подали всі документи, ведемо перемовини на рівні голови облдержадміністрації. Докладаємо всіх зусиль, аби нам різницю в тарифах все ж держава виплатила. Тоді ми зможемо погасити борги перед ПАТ «Черкасиобленерго». Я зустрічався з їхнім керівництвом, вони дійсно введуть нам обмеження в енергопостачанні. Буду наполягати на тому, щоб «Черкасиобленерго» не відключало насосну станцію та каналізацію, щоб не сталося в місті екологічної катастрофи.

Очільник міста пообіцяв, що докладе всі зусилля, аби уманчани не відчували на собі даного обмеження в електропостачанні КП «Уманьводоканал».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x