Завдяки операції “Урожай” 561 найманому працівнику підвищили зарплату

Завдяки операції “Урожай” 561 найманому працівнику підвищили зарплату

На Черкащині завершується цьогорічна операція “Урожай-2014”, ініційована ГУ Державної фіскальної служби у Черкаській області. В ході її проведення спеціальні робочі групи встановлюють як фактичну кількість працівників, задіяних у сільгоспроботах, так і їх реальну заробітну плату, а також – використання сількогосподарської техніки та наявних сільгоспугідь. Про це «Нова Доба» дізналася в ДПІ у м. Черкасах.

Наразі на податковому обліку в Державній податковій інспекції у м. Черкасах перебуває 29 суб’єктів господарської діяльності – юридичних осіб, 13 з яких займаються вирощуванням сільськогосподарської продукції (зернових та олійних культур). На обробці земельних площ цих підприємств використовується праця 925 найманих працівників. Про це повідомив начальник Державної податкової інспекції у м. Черкасах Максим Криштопа.
За результатами заходів, проведених фахівцями інспекції в рамках операції “Урожай-2014” протягом січня-листопада ц.р., на сільськогосподарських підприємствах було додатково укладено 614 трудових договорів та підвищено заробітну плату 561 найманому працівнику. Сума легалізованого доходу за рахунок добровільного підвищення заробітної плати оформлених найманих працівників склала понад 1,4 млн. грн.
За 11 місяців поточного року проведено 14 перевірок суб’єктв господарювання – юридичних осіб, за результатами яких виявлено 53 неоформлених працівника та легалізовано доходу на загальну суму майже 3,7 млн. грн. До бюджету додатково надійшло майже 655 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб та штрафних санкцій.

Також, залучено до декларування доходів 104 громадянина – одноосібника (власників комбайнів, тракторів), якими задекларовано доходу на суму 67 тис. грн., а міський бюджет додатково отримає понад 10 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.
“Завдяки цьогорічній операції “Урожай” від підприємств – сільгоспвиробників до бюджету надійшло майже 2,8 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та майже 7,8 млн. грн. єдиного соціального внеску. Легалізовано працю 53 найманих працівників”, – зазначив Максим Криштопа.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x