Черкаські спрощенці сплатили 82 млн.грн. єдиного податку

Черкаські спрощенці сплатили 82 млн.грн. єдиного податку

З початку року на сьогодні платники податків, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів 81,8 млн. грн. єдиного податку. А за чотири місяці очікується надходження 94,8 млн.грн. цього податку. Темп – 138,5 відс. Додатково місцеві бюджети отримають від платників – спрощенців 26,4 млн.грн.

Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

За даними профільних підрозділів ГУ ДФС у Черкаській області за спрощеною системою працюють 34819 платників Черкаської області. На першій групі перебувають 5716 підприємців, на другій – 16410. Третя група налічує 3102 юридичні особи та 7953 фізичних осіб – підприємців. Четверта група – 1638 сільгоспвиробників, в яких доля сільськогосподарського товаровиробництва за попередній рік дорівнює або перевищує 75 відс.

Загалом в Україні за перший квартал ц.р. платники податків, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до бюджетів понад 2,2 млрд. грн. єдиного податку. Порівняно з відповідним періодом минулого року сплата податку зросла на 20 відс.

Нагадаємо, з 1 січня 2015 року спрощена система дещо реформувалась. Оптимізовано групи платників єдиного податку з шести до чотирьох із збільшенням максимального розміру доходу, який дозволяє перебувати на спрощеній системі оподаткування. Фіксований сільгоспподаток трансформований в єдиний податок (4 група). Водночас зменшено майже удвічі процентні ставки єдиного податку для платників третьої групи – з 3 (5) відс. до 2 відс. – у разі сплати ПДВ, з 5 (7) відс. до 4 відс. – без сплати ПДВ.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x