Зарплата черкащан зросла майже на 7 відсотків

Зарплата черкащан зросла майже на 7 відсотків

Середньомісячна номінальна заробітна плата штатного працівника за січень–листопад 2013 р. становила 2 659 грн. і зросла порівняно з відповідним періодом попереднього року на 6,9%.

Про це «Новій Добі» повідомили в головному управлінні статистики в Черкаській області.

Середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій з кількістю найманих працівників 10 і більше осіб у листопаді 2013 р. становила 2 725 гривень. Це у 2,4 рази вище рівня мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму на одну працездатну особу (1 147 грн.) і становить 99,7 % до жовтня 2013 р. та 105,6 % до листопада 2012 р.

Найвищий рівень оплати праці спостерігався у професійній, науковій та технічній діяльності, функціонуванні бібліотек, архівів, музеїв та інших закладів культури, транспорті, державному управлінні й обороні; обов‘язковому соціальному страхуванні, фінансовій та страховій діяльності, де заробітна плата працівників перевищила середній показник по економіці відповідно в 1,2 – 1,6 рази.

Значно нижче, ніж у середньому по області, оплачувалася праця зайнятих у поштовій та кур`єрській діяльності, тимчасовому розміщуванні й організації харчування, діяльності у сфері творчості, мистецтва та розваг,
де рівень заробітної плати не перевищив 70% від середнього по економіці області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x