«Калиновий край» має свою історію

«Калиновий край» має свою історію

Розвиток колективного господарства в Писарівці має свою історію. На території села за часів колективізації діяли три колгоспи, які потім об’єдналися в один, – імені Т.Г. Шевченка. Із часів укрупнення господарств писарівський колгосп приєднали до Хижинець. А в 1991 році утворилося господарство «Промінь», – пізніше – КСП «Промінь», яке згодом розпалося. А вже на його місці утворилося ПП «СП «Калиновий край», яке в березні наступного року відзначатиме 10-річчя.

Цікаву та легендарну історію має село, в якому розташоване підприємство. За словами колишнього сільського голови Василя Момота, який очолював Писарівку з 2002 року по жовтень цього року, назва села пішла від писаря лисянського полку. Є така легенда, що десь на території населеного пункту зберігається скарб лисянського полку. Його намагалися шукати, та все даремно – нікому нічого про скарб не відомо. За легендою, якщо десь хотіли заховати скарб, то виконувався певний обряд захоронення, який оберігає цінності й не дозволяє їх знайти навіть через багато років.

– Односельчанка розповідала моєму батькові, що в 30-х роках ХХ століття приїжджали археологи (двоє з Москви та один із Києва), але так нічого й не знайшли, – провів невеликий екскурс в історію села Василь Іванович. – Раніше на території села знаходилась церква Святої Покрови. Існує легенда, що після битви загиблих козаків відспівували в цій церкві, й там був присутній навіть Богдан Хмельницький.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x