У Черкасах відбувся фестиваль вертепів і колядок

У Черкасах відбувся фестиваль вертепів і колядок

Діти чи не з усієї Черкащини сьогодні відфестивалили. На сьомому обласному фольклорному фестивалі «Щедрий вечір, добрий вечір, мати-Україно» для них влаштували вертепи, колядки, майстер-класи та інші дійства. \”Нова Доба\” про це дізналася в Черкаській ОДА.

Цей фестиваль вже традиційно організовує Черкаське обласне відділення Дитячого фонду України для дітей-сиріт, дітей з особливими потребами, дітей учасників АТО та з родин вимушених переселенців, які проживають в нашій області. Його керівник Алла Бучковська пригадує, що ідея проведення такого обласного фестивалю виникла ще у далекому 2010 році, коли вона у Чигирині вперше відвідала схожий захід.

– У мене виникла ідея зробити такий фестиваль обласним, щоб залучити якомога більше дітей, влаштувати їм цю своєрідну різдвяну казку, – говорить Алла Бучковська. – Сьогодні наш фестиваль відзначає свою сьому річницю. Усі райони з радістю приїздять в Черкаси, щоб дітки могли взяти у ньому участь, готують виступи від власних творчих колективів. Ми ж стараємося організувати для них гарне дійство та дати подарунки.

Алла Вікторівна додала, що, окрім концертної програми, уже традиційною для фестивалю стала новорічно-різдвяна виставка-продаж робіт дітей та їхніх вчителів, професійних майстрів й аматорів, а також майстер-класи з виготовлення глиняних фігурок. Цьогоріч дітки вчилися робити різдвяних янголів та інших казкових героїв.

Фольклорний фестиваль «Щедрий вечір, добрий вечір, мати-Україно» за роки свого існування знайшов чималу підтримку, зокрема і з боку обласної влади. Радник голови облдержадміністрації Сергій Овчаренко відзначив, що від облдержадміністрації та обласної ради 400 дітей отримають солодкі подарунки.

– Немає жодної чужої дитини. Тож треба робити все для того, аби вони відчували нашу любов і підтримку, – вважає Сергій Овчаренко. – Любов до дітей та до батьківщини має йти від серця.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x