Центру дитячої та юнацької творчості – 80

Центру дитячої та юнацької творчості – 80

Творчий колектив позашкільного навчального закладу «Центру дитячої та юнацької творчості» зібрав друзів на своє 80-річчя 26 травня у Палаці культури «Дружба народів». «Нова Доба» про це дізналася в департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

Привітав з ювілеєм присутніх міський голова Анатолій Бондаренко, зазначивши, що міська влада завжди приділятиме увагу розвитку позашкілля, адже діти повинні отримувати найкраще, тому що вони наше майбутнє.
Лише цьогоріч з міського бюджету на оновлення площі «Центру дитячої та юнацької творчості» виділено 600 тисяч гривень, а на облаштування дитячого майданчику більше мільйона гривень.
Анатолій Васильович вручив сертифікат на 5000 гривень на придбання оргтехніки та відзначив подяками за багаторічну сумлінну працю в системі позашкільної освіти, вагомий внесок в творчий розвиток здібностей дітей м.Черкаси, високі показники в організації навчально-виховного процесу та у зв\’язку з 80-річчям заснування закладу колектив та педагогічних працівників позашкільного навчального закладу «Центр дитячої та юнацької творчості м.Черкаси»: Чередник Надію Федорівну, керівника гуртка «Юні кореспонденти»; Остапенко Ларису Сімівну, завідувача методичним відділом; Михальчук Цірцею Альбертівну, керівника студії класичного танцю «Болеро»; Потапенко Марину Олександрівну, керівника Зразкового художнього колективу школи моделей «Стиль»; Ярову Ганну Володимирівну, завідувача відділу музичного мистецтва та культмасової роботи; Козел Тетяну Олександрівну, заступників директора з навчально-виховної роботи та Суську Юлію Іванівну. Дітям же дістався солодкий подарунок.

Центру дитячої та юнацької творчості – 80

Цього дня вихованці поділилися своїми творчими здобутками. У холі ПК «Дружби народів» були виставлені творчі роботи та інформаційний стенд, де кожен гурток продемонстрував свої напрацювання. Завершив вечір святковий концерт від обдарованих учнів закладу, які подарували присутнім позитивні емоції та подякували своїм педагогам, висловивши їм свою любов та повагу.

До відома:
У 1935 році в місцевій пресі промайнула перша згадка про те, що в місті Черкаси відкрився Палац піонерів та жовтенят. З того часу змінювалась його назва: Палац піонерів та школярів, Міський Палац піонерів, Палац дитячої та юнацької творчості… Але він завжди залишався центром дитячих радощів, міцної дружби, високих мрій і перших творчих здобутків.
За ці роки десятки тисяч юних черкасців відчули тут тепло і увагу педагогів, знайшли свою улюблену справу, поринули в неосяжний світ культури рідного народу, доторкнулись до кращих зразків сучасного світового мистецтва, навчились змістовно проводити своє дозвілля, зробили перші кроки до майбутньої професії.
У день свого 80-річчя, Центр дитячої та юнацької творчості – потужний, широкодоступний, багатопрофільний позашкільний навчальний заклад комплексного типу.
Багаточисельний творчий педагогічний колектив в своїй діяльності вирішує головну педагогічну проблему: пошук та впровадження в практику навчально-виховного процесу нових форм роботи з обдарованими дітьми, здійснення комплексного підходу до виховання всебічно розвинутої особистості.
Більш 3,5 тисячі юних черкащан щорічно навчаються в дитячих творчих об’єднаннях ЦДЮТ, а кількість дітей, залучених до участі в масових заходах, сягає більше 15 тисяч на рік.
У закладі створені всі умови для гармонійного розвитку особистості, її творчого та інтелектуального потенціалу в вільний від навчання час, підготовки підлітків до життя в умовах ринкової економіки, задоволення потреб молоді у професійному самовизначенні, пошуку, розвитку і підтримки юних талантів і обдарувань для формування творчої і наукової еліти в різних галузях суспільного життя.
Творчий та педагогічний здобуток ЦДЮТ – 9 Зразкових дитячих художніх колективів,1 Народний художній колектив, Мала академія наук створена спільно з Черкаським державним технологічним університетом, школа додаткового комплексного навчання \”Грайлик\”, різноманітні ігрові програми для учнів всіх вікових категорій загальноосвітніх закладів міста, переможці та лауреати Міжнародних, Всеукраїнських, обласних та міських конкурсів, змагань. Але головне надбання – це щасливі, усміхнені діти, що з задоволенням і великою користю для себе опановують різні види декоративно-прикладної, технічної творчості, навчаються хореографії і вокалу, вчаться дбати про своє здоров’я, любити та оберігати довкілля.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x