Вічна пам’ять невтомному досліднику рідного краю

Вічна пам’ять невтомному досліднику рідного краю

Після тяжкої хвороби на 57-му році життя перестало битися серце талановитого педагога і невтомного дослідника Черкащини, члена правління обласної організації Національної спілки краєзнавців України Миколи Миколайовича Щербини. На творчому злеті підступна недуга обірвала життєву дорогу непересічної особистості, залишивши не здійсненними багато його задумів і мрій.
У нашій пам’яті Микола Миколайович залишиться як щира і світла людина, з вражаючою працездатністю і високою професійністю на дослідницько-пошуковій ниві. Він одним з перших на Черкащині удостоєний звання «Почесний краєзнавець України». Пам’ять про себе він залишив у книгах і численних публікаціях, які відзначаються насиченістю цікавими і достовірними фактами, широтою тематичної палітри.

Вічна пам’ять невтомному досліднику рідного краю

Микола Миколайович уміло поєднував захоплення краєзнавством з педагогічною роботою – його уроки завжди були цікавими для учнів і виховували у них високі громадянсько-патріотичні якості. Він любив дітей і вони любили його. Керував учнівськими гуртками, організовував зі своїми вихованцями подорожі рідним краєм. З року в рік учні під його керівництвом готували змістовні наукові роботи і успішно захищали їх в секції «Історичне краєзнавство» на конкурсах Малої академії наук. Усе зроблене ним на краєзнавчій та освітній ниві, ще довго буде служити нинішнім і прийдешнім поколінням і рідному краю, який він любив понад усе.

Поділяємо скорботу і біль рідних, друзів – усіх, хто знав і працював із Миколою Миколайовичем Щербиною. Світла пам’ять про подвижника черкаського краєзнавства і патріота України назавжди збережеться у наших серцях.

Правління Черкаської обласної організації Національної спілки краєзнавців України

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x