Урочистості до Дня рятівника відбулися у Черкасах

Урочистості до Дня рятівника відбулися у Черкасах

15 вересня на території пожежно-рятувального загону по охороні ПАТ «АЗОТ», відбулися урочисті заходи, присвячені професійному святу – Дню рятівника. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Напередодні 17 вересня, коли рятувальники відзначають своє професійне свято, привітати людей мужньої професії до 19-ї пожежно-рятувальної частини завітали поважні гості: перший заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Віталій Коваль, голова правління ПАТ «АЗОТ» Віталій Скляров, начальник Управління ДСНС України у Черкаській області генерал-майор служби цивільного захисту Віктор Гвоздь та ветерани загону і Управління.

Віктор Гвоздь підкреслив, що День рятівника цього року збігається із відзначенням 20-ї річниці, створення в Україні Міністерства з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, яке згодом реформувалося вже у Державну службу з надзвичайних ситуацій.

Віктор Михайлович також пригадав і той факт, що саме з «АЗОТОм» пов’язана історія створення в області воєнізованої пожежної охорони, адже саме тут у 1964 році була створена перша воєнізована пожежна частина.

Перший заступник голови Черкаської ОДА Віталій Коваль наголосив на високому рівні довіри, який ДСНС має у суспільстві,
– Людське життя – найдорожчий скарб, тому на працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій покладена велика відповідальність за збереження життя кожного громадянина. І приємно, що не зважаючи на складнощі, ви впевнено та сміливо рухаєтесь уперед, адже розумієте свою надзвичайну відповідальність перед суспільством за покладені на вас завдання. Саме через це професія рятувальника високо цінується у суспільстві, зазначив Віталій Коваль.

Вітаючи співробітників ДСНС із святом, Голова правління ПАТ «АЗОТ» Віталій Скляров підкреслив: «Я цілковито задоволений рівнем відповідальності, підготовки та реагування, який сьогодні демонструють підрозділи, що забезпечують пожежну та техногенну безпеку на підприємстві. Адміністрація завжди приділяла велику увагу забезпеченню належних умов несення служби, і наявності сучасної пожежно-рятувальної техніки та обладнання у підрозділах, оскільки ми розуміємо, що це запорука успіху у бойовій готовності та підвищенні професійної майстерності особового складу».

На підтвердження своїх слів голова правління вручив начальнику загону комплект обладнання, яке пожежно-рятувальні підрозділи зможуть використовувати для підйому вантажів вагою понад 50 тонн.

Адміністрація підприємства для підрозділів пожежно-рятувальної служби придбала не лише сучасний бойовий одяг та захисне спорядження, за останні п’ять років автопарк двох підрозділів ДПРЗ-1 поповнився трьома сучасними пожежними, спеціальними та комбінованими автомобілями.

Голова обласної ради ветеранів ДСНС України у Черкаській області Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та служби цивільного захисту Тимофій Андрійчук багато років тому стояв біля витоків, коли на підприємстві створювався та розбудовувався загін. Подякувавши особовому складу підрозділів та керівництву підприємства, Тимофій Іванович побажав усім присутнім родинної злагоди, творчої наснаги, здійснення усіх задумів і якомога менше тривожних хвилин.

Рятувальники з рук почесних гостей отримала Почесні Грамоти, Подяки та відзнаки Обласної державної адміністрації, Всеукраїнської асоціації ветеранів та служби цивільного захисту та Управління ДСНС України у Черкаській області.

По завершенню урочистої частини гості, ветерани служби та присутні, спостерігали за показовими виступами рятувальників, які продемонстрували свої професійні навички під час виконання спеціальних вправ на учбовій вежі та в теплодимокамері. Фахівці ДСНС також продемонстрували зразки техніки, матеріально-технічного обладнання і спорядження, які є на озброєнні підрозділів та рятувальників Державного пожежно-рятувального загону по охороні ПАТ «АЗОТ».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x