Придбання товарів (робіт, послуг) у підприємця на загальній системі оподаткування – що потрібно знати податковому агенту

Головне управління ДФС у Черкаській області звертає увагу суб’єктів господарювання, які придбавають товари або отримують послуги у фізичних осіб – підприємців на загальній системі оподаткування, що відповідно до п.177.8 ст.177 розд. IV Податкового кодексу України, під час нарахування (виплати) фізичній особі – підприємцю доходу від здійснення нею підприємницької діяльності податкові агенти не утримують податок на доходи фізичних осіб, якщо фізичною особою – підприємцем, яка отримує такий дохід, надано копію документу, що підтверджує її державну реєстрацію відповідно до закону як суб’єкта підприємницької діяльності.

При цьому, сума винагород та інших виплат, нарахованих (виплачених) на користь таких фізичних осіб – підприємців, відображається у податковому розрахунку за ф. 1ДФ під ознакою доходу «157».
Це правило не застосовується в разі нарахування (виплати) доходу за виконання певної роботи та/або надання послуги згідно з цивільно-правовим договором, коли буде встановлено, що відносини за таким договором фактично є трудовими, а сторони договору можуть бути прирівняні до працівника чи роботодавця відповідно до підпунктів 14.1.195 та 14.1.222 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України.

Нагадуємо, що для отримання відповіді фахівців ГУ ДФС у Черкаській області на конкретне питання з оподаткування та для отримання первинної (безоплатної) правової допомоги потрібно направити лист на адресу help_payer@ukr.net з позначкою «Проект «Право платника». Переглянути узагальнені питання – відповіді та актуальні матеріали за темою, а також прочитати детальну інформація з питань роботи ініціативного проекту головного управління ДФС у Черкаській області можна у спеціальному банері «Право платника» на відповідному суб-сайті ГУ ДФС в області: http://ck.sfs.gov.ua/anonsi-ark/13623.html

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x