На Черкащині проживає понад 14 тисяч переселенців

На Черкащині проживає понад 14 тисяч переселенців

На території області знайшли прихисток 14 391 громадянин, які проживали раніше на території Східної України та АР Крим. В Черкаській ОДА, від якої „Нова Доба” дізналася цю інформацію, пройшлов відбувся оперативний штаб із життєзабезпечення внутрішньо переміщених осіб на Черкащині.

– Місцевими органами виконавчої влади постійно надається допомога переселенцям, – відзначила директор обласного контактного центру, радник Міністрства соціальної політики з питань ВПО в Черкаській області Лариса Ходаковська. – Приміром, протягом двох років органами виконавчої влади з місцевих бюджетів переселенцям видано 568 945 грн одноразової матеріальної допомоги. Також Товариство Червоного Хреста надало 677 240 грн. Це і продукти харчування, й одяг, і взуття, і засоби гігієни. Про це „Нова Доба” дізналася в Черкаській ОДА.

– Нині вимушені переселенці в області забезпечені необхідними послугами, зокрема й місцем проживання, отримують консультаційні послуги та інформаційну підтримку, – зауважив у ході засідання перший заступник голови ОДА Віталій Коваль. – При цьому маємо постійно тримати на контролі ці питання, аби своєчасно реагувати на проблемні, у разі їх виникнення.

Нині в регіоні залишилось одне місце компактного розміщення, в якому з 60 переселенців, розселених у сільській місцевості, залишилось 16 осіб. Наразі в реєстрі житла для тимчасового проживання переселених осіб зареєстровано 17 об’єктів, де є змога розмістити 53 особи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x