Черкасці відзначили річницю визволення міста

Черкасці відзначили річницю визволення міста

73 роки минуло з дня визволення Черкас від нацистських поневолювачів. Вшанувати визволителів та їхній героїчний подвиг до Пагорба Слави прийшли жителі міста, обласні та міські владці. Завершилися урочистості в обласній філармонії. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

Бої за Черкаси точилися майже місяць. Визволителі у запеклих сутичках відвойовували кожен черкаський квартал, вулицю і навіть будинок. Нині пам’ятають про те, як звільнялося місто четверо черкащан-визволителів: командир артилерійської батареї Іван Шастун, партизанка Наталія Ворона, боєць 373 стрілецької дивізії Григорій Дубовський та партизанка Марія Озеран.

Сьогодні ж відзначають річницю звільнення міста від нацистських окупантів й ті, хто на східних кордонах боронить наш край уже від сучасного ворога.

– На жаль, війна для нашого народу зараз – не страшний спогад минулого, – говорить заступник голови – керівник апарату Черкаської ОДА Сергій Овчаренко. – Та, переконаний, як і тоді, перемога буде за нами! Адже героїзм, воля, самовідданість сучасних бійців успадковані саме від визволителів української землі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x