Золотоніська вчителька стажувалася у Швейцарському науковому центрі

Золотоніська вчителька стажувалася у Швейцарському науковому центрі

Шість днів українські вчителі провели зі спеціалістами найбільшої у світі лабораторії фізики високих енергій. На стажування у IV Науковій школі з фізики (CERN) їх відправив Національний центр «Мала академія наук України». Серед учасників стажування – вчитель інформатики та фізики Золотоніської ЗОШ №6 Оксана Животова. Про це «Нова Доба» дізналася із сайту «Золотоноша».

Золотоніська вчителька стажувалася у Швейцарському науковому центрі Як повідомляє прес-служба МАН, для того, щоб здійснити цю поїздку, педагоги підготували навчально-дослідницьку програму для учнів, аби зацікавити їх фізикою. За допомогою новітнього устаткування учасники стажування виконали п’ять навчально-дослідницьких розробок з фізики.Приміром, робота однієї з груп була присвячена дослідженню спалахів для фотоапаратів і мобільних телефонів. Інша група підготувала навчально-дослідницьку роботу з вивчення закону електромагнітної індукції. Також учителі дослідили розпад водяного струменя в полі звукових хвиль, пропускну здатність різних сортів паперу і роздільну здатність оптичних пристроїв.

Кожен день вчителів у Швейцарії був розписаний до секунди: лекції, ознайомчі екскурсії до наукових установ й експериментальних лабораторій, практичні роботи. Спікерами були українці, які працюють у CERN. Усі лектори намагалися дати якомога більше інформації, але обмежував регламент.

На лекціях розповідали про останні досягнення Школи, які використовують у радіомедицині, а також про будову Всесвіту, речовини, дослідження, спрямовані на новий пошук. Окрім пошуку елементарних частинок, що є основним завданням Великого колайдера, CERN працює над новими науковими шляхами, пов’язаними з лікуванням людини. Також установа відкрита для освітніх цілей, надаючи чимало програм для студентів і школярів. Вони дають змогу прищепити любов до фізики з юного віку.

В науковій школі, за словами наших вчителів, усе створено для того, аби можна було вільно і жити, і творити. Наприклад, на підлозі намальоване коло, яке називається «Обійми». Якщо комусь некомфортно чи просто зіткнувся з проблемами, то він стає в середину кола, і всі розуміють: людина потребує обіймів.

У 2011 році НЦ «МАНУ» і CERN підписали Спільну декларацію, яка відкрила нові можливості для українських педагогів, а саме – брати участь у навчальних програмах Європейської організації ядерних досліджень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x