Юні науковці Черкащини – серед переможців Всеукраїнських конкурсів

Юні науковці Черкащини – серед переможців Всеукраїнських конкурсів

Минулого тижня в Києві провели Всеукраїнський конкурс винахідницьких і раціоналізаторських робіт еколого-натуралістичного напряму, інформує управління освіти і науки Черкаської ОДА. Метою конкурсу є всебічна підтримка обдарованої молоді, підготовка її до активної розбудови держави. Черкащину представили переможці відбіркового туру конкурсу:

– Борисенко Тетяна, учениця 11 класу Тернівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Смілянської районної ради;

– Гуриненко Марія, учениця 9 класу Леськівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, вихованка Черкаської станції юних натуралістів.

Всеукраїнський конкурс був проведений за ініціативи Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді та за підтримки Національної академії наук України, Державної служби інтелектуальної власності України, Державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності» та філії «Український центр інноватики та патентно-інформаційних послуг».

Борисенко Тетяна виборола ІІ місце Всеукраїнського конкурсу в номінації «Медицина та охорона здоров’я» з проектом «Порушення діяльності органу зору у школярів та його профілактика».

Гуриненко Марія посіла ІІІ місце в номінації «Сільськогосподарське дослідництво та винахідництво» з проектом «Вплив літньої обрізки груші на закладання майбутнього врожаю».

Одночасно у Києві пройшов Всеукраїнський конкурс юних зоологів і тваринників задля підтримки дослідницько-експериментальної діяльності учнів, які мають досвід дослідництва у галузях зоології та сільськогосподарського тваринництва. І місце у Всеукраїнському конкурсі юних зоологів і тваринників посіла Ткаленко Наталія, учениця 9 класу Балаклеївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Смілянської районної ради.

Переможців конкурсу нагородили Грамотами Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, Українського інституту інтелектуальної власності та цінними призами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x