У Черкасах сподіваються подолати «стихійну торгівлю»

У Черкасах сподіваються подолати «стихійну торгівлю»

Але без всебічної та системної підтримки Національної поліції, прокуратури та податкової тут не обійтись.
Принаймні, прихід весни вже-таки спонукає до рішучих дій. Адже із зими наше місто «вийшло» просто в жахливому стані. Якщо ще й до понівечених доріг «додадуть фарб» стихійники, то не важко уявити, як виглядатиме у такому разі обласний центр. Між іншим, муніципальні інспектори постійно моніторять ситуацію із стихійниками. Так, протягом 2016 року вони склали 129 протоколів на порушення з боку торговців. Цього року складено майже 30 протоколів. Мало це чи багато врешті має вирішити міська влада.

Між іншим, на вранішній нараді сьогодні начальник управління інспектування Олександр Давиденко озвучив масштаби стихійної торгівлі у Черкасах та окреслив головну проблематику навколо непростого питання. Вона полягає у несистемності такої боротьби. Адже муніципальним інспекторам вкрай важлива підтримка саме правоохоронців.
− Працівники Нацполіції мають контролювати і запобігати діяльності незаконної торгівлі, накладаючи штрафи. У них є повноваження вилучати товар за рішенням суду. Коли поліція працює, то результат є, − підкреслив керівник муніципальної.

Олександр Григорович перелічив близько 20 місць, де здійснюється незаконна торгівля. На кожному із об’єктів можуть торгувати від декількох осіб до декількох десятків. Характерною особливістю стихійної торгівлі у Черкасах є те, що в різних районах міста торгують постійні підприємці і також заїжджі з найближчих сіл та передмістя − до Черкас їдуть торгувати навіть із Сміли, Золотоноші та Чорнобая.
За словами Олександра Давиденка, найбільш проблемними є перехрестя вулиць Смілянська-Гоголя. Тут куди не глянь − скрізь торгівля. Не менш проблемним місцем є перехрестя Смілянська-Вернигори та Шевченка-Доброволського. Поодинокі випадки трапляються час від часу по вул. Припортовій, Онопрієнка та пр. Хіміків.

Цікаво й те, що деякі торговці вдаються до хитрощів − наприклад, беруть спеціальний талон на торгівлю у КП «Черкаські ринки», але працюють зовсім інших місцях, а не на законних ринках. Хоча, це комунальне підприємство нині може надати 6 нових робочих місць. До того ж у Черкасах добре прижилася така форма компромісу, як сезонні ярмарки. Тож було б варто продовжувати таку співпрацю з підприємцями. І, звісно, тримати питання втримання стихійної торгівлі в певних рамках.
Було вирішено вже на цьому тижні повести спеціальну нараду, присвячену цьому питанню. Причому залучити до неї представників Національної поліції та податкової.

Тетяна Євгеньєва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x