На Кам`янщині висадили українсько-польську алею

На Кам`янщині висадили українсько-польську алею

Днями на Черкащині з офіційним візитом перебував начальник Консульського відділу Посольства Республіки Польща у Києві пан Томаш Дедерко. У рамках візиту пан Томаш відвідав Тимошівську загальноосвітню школу I-III ступенів імені Кароля Шимановського. Тут висадили пам’ятну українсько-польську алею з двадцяти туй та ялівців, які відтепер у будь-яку пору року прикрашатимуть територію школи. «Нова Доба» про це дізналася Управлінні лісового та мисливського господарства ЧОДА.

Саме у Тимошівці Кам`янського району народився і виріс польський композитор, музичний діяч і публіцист Кароль Шимановський, якому в цьому році виповнюється 135 років з дня народження.
Взяли участь у заходах, що були приурочені приїзду шанованого гостя, начальник Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Дзюбенко, директор Кам`янського лісгоспу Віталій Верес, ректор Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького Олександр Черевко, голова Польського культурного центру імені Кароля Шимановського Геннадій Лінєвич, районне керівництво.

У школі робиться багато корисного та цікавого для вшанування пам`яті видатного земляка. Зокрема, функціонує музей митця, який відвідали учасники заходу. Також оглянули й інші музейні кімнати та виставки, які діють у навчальному закладі.
Побували у кабінеті шкільного лісництва, який відкрито у 2012 році та облаштовано за сприяння ДП «Кам`янське лісове господарство». Саме тут місцеві школярі вивчають лісівничу справу, займаються еколого-природничою діяльністю та вже мають ряд здобутків і досягнень.
– Тимошівське шкільне лісництво – одне з дванадцяти, які функціонують на Черкащині. Такою формою діяльності, окрім профорієнтаційної мети, ми виховуємо у дітей дбайливе ставлення до природи, поглиблюємо знання у галузі лісового господарства, вчимо здійснювати на практиці заходи, спрямовані на збереження та примноження лісових багатств. Школярі мають змогу безпосередньо брати участь у основних видах діяльності лісгоспів. Це їм подобається, а лісівники цілковито опікують юних природолюбів, – розповів пану Томашу Дедерко начальник облуправління Олександр Дзюбенко.

Традиційно лісівники й цього разу прийшли до школи не з пустими руками – подарували комплект природничої літератури та сучасний ксерокс.
Для гостей підготували інформаційно-просвітницьку програму, музичний концерт та вручили ряд відзнак і нагород за підтримку польської культури та сприяння польській громаді.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x