На Черкащині навчили 23 тренера із протидії торгівлі людьми

На Черкащині навчили 23 тренера із протидії торгівлі людьми

13 квітня в приміщенні Департаменту соціального захисту населення відбулася підсумкова робоча зустріч з навченими тренерами проекту \”Впровадження механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Черкаській області\”, що вже понад рік реалізує ЧБО ЛЖВ \”Від серця до серця\” за фінансової підтримки Міжнародної організації з міграції. Захід відбувся за участю голови правління ЧБО ЛЖВ \”Від серця до серця\” Несват Наталії, відповідальної особи за опрацювання процедури встановлення статусу Лариси Удовиченко Управління у справах сімї, молоді та спорту Черкаської ОДА, департаменту соціального захисту населення ЧОДА, Обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді. Навченим тренерам урочисто вручили сертифікати, віддячивши їм за активну підтримку та участь у реалізації заходів.

Всього в області навчили 23 тренери, з числа представників мультидисциплінарних груп таких державних установ, як: ЦСССДМ, управління у справах сімї, молоді та спорту, служби у справах дітей, управління освіти і науки, управління соціального захисту населення та представників неурядового сектору. Навчені тренери провели 16 тренінгів з поширення інформації з протидії торгівлі людьми на території області для різних категорій населення.

На Черкащині навчили 23 тренера із протидії торгівлі людьми– Це – ще один позитивний приклад взаємодії громадського сектора із державним. Сподіваюся, надалі ця співпаця допоможе нам допомогти якогомога більшій кількості людей, – зауважила голова правління \”Від серця до серця\” Наталія Несват. – Проблема є актуальною на сьогодні, тому вважаю, що така співпраця має принести багато користі. Коли ми починали цей проект, офіційно не було зареєстровано жодної людини постраждалої від торгівлі людьми. Нині ж ми маємо 12 випадків, які отримали допомогу і соціальну реабілітацію. Це наша спільна перемога, результат якої надалі залежить лише від нашої співпраці.

– Торгівля людьми – це злочин, який руйнує суспільну мораль, – наголосила Лариса Удовиченко, відповідальна особа за опрацювання процедури встановлення статусу особи, постраждалої від торгівлі людьми, Управління у справах сім\’ї молоді та спорту ЧОДА. – Тому така просвітницька робота, особливо на місцях, є важливою для подолання агресії, що провокує цей злочин.

– Ми активно розповсюджуємо буклети, листівки, лише з початку цього року нашими центрами по області було розповсюджено інформаційних буклетів близько 1,5 тисячі, а також проведено 120 групових тренінгів, семінарів та відео лекторів з протидії торгівлі людьми. – зазначила Аліна Бука, представник обласного центру соціальних служб для сім\’ї та молоді.

За словами радника першого заступника очільника Черкаської ОДА Іллі Жакіна, така співпраця на місцях із закладами освіти, охорони здоров\’я та інші досягає конкретних цілей, як у поінформованості, так і у виявленні випадків сучасних форм рабства.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x