Електронні пенсійні посвідчення

Електронне пенсійне посвідчення – це документ, який, з одного боку, є пенсійним посвідченням, а з другого – платіжною банківською карткою. І в цьому документі на електронному чипі містяться персональні дані пенсіонера в електронному вигляді, його електронний цифровий підпис. Фактично такий документ унеможливлює фальсифікацію цих даних, бо всі вони при користуванні цим посвідченням звіряються з нашою централізованою базою даних.

Це посвідчення впроваджувалося, по-перше, для того, щоб ідентифікувати особу при зверненні, зокрема, до органів Пенсійного фонду, по-друге, щоб підтвердити статус особи, у тому числі для одержання певних пільг, соціальних знижок і т. ін., по-третє, щоб не допустити шахрайських схем і протиправних дій під час виплати пенсій і соціальних допомог, спростити процедуру їх одержання. За допомогою цього інструменту контролюється правомірність виплат пенсіонерам-переселенцям.

На сьогоднішній день в управлінні Пенсійного фонду України в м. Черкаси вже виготовлено й видано 1 251 таке електронне пенсійне посвідчення. І, що дуже важливо, на ці електронні пенсійні посвідчення Пенсійний фонд України не витрачає жодної копійки, бо всі відповідні витрати здійснює банк, який використовує цей документ як платіжну картку.
На сьогоднішній день видають такі посвідчення внутрішньо переміщеним особам.

Для подачі заяви на отримання електронного пенсійного посвідчення потрібно мати при собі оригінали паспорту, картки платника податків, довідки про проживання переселенця, реквізитів рахунку з банку та фото розміром 3 см х 2,5 см.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x