Геннадій Бобов надав допомогу дитячому садку на Лисянщині

Геннадій Бобов надав допомогу дитячому садку на Лисянщині

Серед тисяч і тисяч українських сіл є й мальовниче село Журжинці, що в Лисянському районі Черкаської області. Це найдавніший населений пункт на території Лисянщини. Перші згадки про село датуються 1480 роком, але воно має й неписану історію. Поблизу нього знаходиться скіфське городище. Село багате на археологічні знахідки і має сліди давніх укріплень. Неподалік розташовані Змієві вали, які відігравали роль укріплень. На території Журжинець знайдено знаряддя праці доби бронзи. Тут стоїть великий мурований храм Різдва Богородиці. Класицистична споруда, збудована в 1832 році, дивує своїми розмірами і пишністю. На початку 1944 року на території села відбувалися бої з ліквідації Корсунь-Шевченківського угруповання нацистських загарбників.

Багато чого ще цікавого можна побачити та почути в Журжинцях, та це все – минуле, а сьогоднішнє життя села нерозривно пов’язане з навчальним закладом. Саме сюди, до стін Журжинецького навчально-виховного комплексу, ведуть стежечки з усіх куточків Журжинець. Сюди щоранку поспішають юні жителі села.

Історія навчального закладу роз­почалася у 1833 році з однокласної церковно-парафіяльної школи. У грудні 1981 року школа перейшла з поміщицького приміщення в нову двоповерхову школу. В січні 2004 року на базі школи організували навчально-виховний комплекс «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів».

У школі навчалися: Герой Соціалістичної Праці, лауреат державної премії у галузі науки і техніки Василь Павлович Котенко; Герой Соціалістичної Праці Варвара Іванівна Трухан; кавалер двох Орденів Слави Варфоломій Кіндратович Деркач; кандидат технічних наук Григорій Борисович Якуша; кандидат фармацевтичних наук, старший науковий співробітник при КНУ ім. Т. Г. Шевченка Семен Іванович Котенко; кандидат економічних наук, автор та співавтор 60 підручників з економіки залізничного транспорту Володимир Іванович Романко; кандидат філологічних наук, завкафедрою філології при Академії адвокатури президентських кадрів Тетяна Іванівна Конончук-Терещенко; кандидат фармацевтичних та біологічних наук, автор 40 наукових праць і підручників Валентина Олександрівна Голець та ін.

У школі обладнано 14 навчальних кабінетів, майстерня, кімната для дошкільної групи та спальна кімната; музей історії українського побуту «Світлиця» та музей історії села Журжинці. До послуг учнів спортивна та актова зали, бібліотека, шахово-шашковий клуб, шкільна їдальня, внутрішні санвузли. Обладнано комп’ютерний клас, де проводять уроки з різних предметів. На пришкільній території розташовані стадіон, майданчик для гри у волейбол, зелений клас, ігровий майданчик, фруктовий сад, навчально-дослідні ділянки.

У межах проекту ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду», виконання Програми розвитку Лисянського району, за фінансової підтримки СТОВ «Злагода» та Журжинецької сільської ради у приміщенні школи майже завершили заміну дерев\’яних вікон на металопластикові склопакети. Їх встановили в усіх навчальних кабінетах, ігровій та спальній кімнаті, спортивній залі та їдальні.

У Журжинецькому навчально-виховному комплексі навчаються діти двох сіл однієї сільської ради: Журжинці та Петрівська Гута. Сьогодні заклад відвідує 73 учні та 18 вихованців дошкільної групи. Освітні послуги в навчальному закладі надає 21 педагогічний працівник. Учителі навчально-виховного комплексу постійно працюють над собою, самовдосконалюються, беручи активну участь у роботі обласних і районних конференцій, секційних заняттях, конкурсах, а також у семінарах шкільного, районного та обласного рівнів. Педагогічний колектив школи є постійним учасником авторських вебінарів, які проводить видавництво «Ранок» та видавнича група «Основа». Також вчителі не залишаються осторонь Інтернет-семінарів та Інтернет-конференцій.

У школі здійснюють цілеспрямовану роботу з обдарованими та здібними учнями. Створюють передумови для участі школярів у предметних олімпіадах, всеукраїнських та міжнародних конкурсах, де вони посідають призові місця. Так, у 2016–2017 навчальному році учениця 8 класу Ольга Лустенко посіла ІІ місце у ІІ (районному) та у ІІІ (обласному) етапах Всеукраїнської олімпіади з географії (керівник В. В. Чибиряк); учениця 7 класу Сніжана Юрченко посіла ІІ місце у ІІ турі Всеукраїнської олімпіади з математики (керівник О. В. Івлєва); учениця 11 класу Яна Скінтей виборола ІІІ місце у ІІ турі Всеукраїнської олімпіади з інформатики (керівник М. В. Підопригора); учениця 11 класу Валерія Маленко посіла ІІІ місце у ІІ турі Всеукраїнської олімпіади з історії (керівник Л. В. Римаренко) та ІІ місце у ІІ турі Всеукраїнської олімпіади з економіки (керівник В. В. Чибиряк). Щорічно учні школи беруть участь у І та ІІ етапах Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка, а також у Міжнародному конкурсі з української мови імені П. Яцика, Міжнародному математичному конкурсі «Кенгуру», всеукраїнських конкурсах «Колосок», «Пазл», «Грінвіч», «Соняшник», «Геліантус», «Бобер», «Левеня», «Санфлауер», «Патріот», «Кришталева сова», «Олімпіс». Активність школярів у всеукраїнських конкурсах досить висока, результати свідчать про цілеспрямовану роботу вчителів із формування інтересу до предмета, систему позакласної роботи, спрямованої на поглиблення знань.
У школі діє мережа гуртків і спортивних секцій. Роботи гуртківців постійно виставляють на районних та обласних виставках. Так, робота «Маки» Юрія Шпака, учня 10 класу та робота «У лузі» Сніжани Юрченко, учениці 7 класу, посіли І місце в обласному конкурсі декоративно-ужиткового й образотворчого мистецтва «Люби і знай свій рідний край». Роботи Віти Шамоти постійно виставляють у район­них та обласних виставках у техніці «Квілінг», також вони відзначені район­ною грамотою.

Геннадій Бобов надав допомогу дитячому садку на ЛисянщиніВарто зазначити, що методична база школи значно вдосконалена завдяки залученню як державних коштів, так і спонсорської допомоги. Значну підтримку закладу надає депутат Верховної Ради України Геннадій Борисович Бобов. Так, днями Журжинецький НВК отримав неоціненний подарунок для дошкільного підрозділу. Група поповнилася сучасними дитячими меблями: ігровими зонами «Магазин», «Кухня», «Лікарня», «Паркінг», «Перукарня». У ці дні в дошкільній групі було найбільше відвідувань. Сюди йшли і малі, і великі. Було чути багато слів вдячності Геннадію Борисовичу. Обличчя відвідувачів осявали усмішки, адже усім подобалися подаровані новинки.

Педагогічний та батьківський колективи дякують за придбані для дошкільної групи сучасні ігрові зони, які необхідні для навчання та розвитку дошкільнят. Ця підтримка – свідчення Вашого, Геннадію Борисовичу, небайдужого ставлення до проблем освіти в Україні й розуміння важливості дошкільного виховання. Ми раді, що наш депутат – чуйна й небайдужа людина. Дякуємо Вам за те, що поділилися теп­лом своєї душі з дітьми, створили для них затишок, запалили в їх оченятах вогник добра й віри. Низький уклін Вам, шановний Геннадію Борисовичу, і довгих років життя.

Віта Володимирівна Товкач,
вихователь дошкільної групи

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x