Наукову пенсію призначають після досягнення 60-річного віку

«25 березня 2017 року я досягла 50-річного віку. Маю дитину-інваліда, інвалідність якій встановлено в чотири роки. Працюю в медичній установі на науковій посаді понад 15 років. Чи маю я право на призначення пенсії за нормами Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність»?»
Марія, Черкаси

− Згідно з Законом України «Про наукову і науково-технічну діяльність» пенсія науковому (науково-педагогічному) працівнику призначається за наявності страхового стажу, необхідного для призначення пенсії за віком у мінімальному розмірі, передбаченого Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (для жінок – 30 років), після досягнення пенсійного віку, встановленого цим Законом, та за наявності стажу наукової роботи не менш як 15 років, − розповідає Наталія Сергієнко, заступник начальника управління Пенсійного фонду України в м. Черкаси Черкаської області. − Оскільки Ви народилися 25.03.1967 року, то вік Вашого виходу на пенсію становить 50 років. Тобто право на призначення пенсії відповідно до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» Ви набудете після досягнення 60-річного віку.
Проте з 26 березня 2017 року Ви маєте право на пенсію як мати інваліда з дитинства за нормами Закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x