У Каневі стартував прийом проектів на «Громадський бюджет»

У Каневі стартував прийом проектів на «Громадський бюджет»

У понеділок, 21 серпня, стартував прийом проектів на «Громадський бюджет м. Канів –2018». Напередодні, 19 серпня, у приміщенні комплексу «Авто-ріка» представники ГО «Нова енергія» провели для активних жителів міста тренінг на тему «Практичні аспекти реалізації Громадського бюджету у м.Канів». Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Канівської міськради.

Нагадаємо, це вже не перший захід, який проводять в Каневі представники цієї організації. У травні ц.р. жителі нашого міста прослухали семінар «Бюджет міських ініціатив в м. Канів».

За словами представників громадської організації «Нова енергія», Громадський бюджет – це інструмент прямої демократії і наразі його впровадження стає справжнім трендом. На сьогодні Бюджет участі реалізується у 80 містах України.

Тренер Іван Шкурат прочитав присутнім лекцію про історію виникнення ідеї Громадського бюджету, світові стандарти та основні етапи реалізації Бюджету участі. Також визначив переваги ГБ для влади і жителів міста, а саме: можливість реалізувати проект, який зробить місто комфортнішим; прозорість процесу; реальна можливість розпоряджатися частиною бюджетних коштів; залучення громади до поліпшення життя у місті тощо.

Ознайомилися присутні й з електронною платформою, за допомогою якої цього разу проходитиме голосування за проекти Громадського бюджету в Каневі.

– Платформа – це єдине електронне рішення, яке допомагає впроваджувати Бюджет участі на всіх його етапах, – зауважив І.Шкурат. – Сьогодні електронну платформу «Громадський бюджет» використовують такі міста як Київ, Дніпро, Львів, Рівне, Кривий Ріг, Тернопіль та інші.

Потому учасники тренінгу перейшли до практичної частини. Працюючи в групах, вони визначили найбільш глобальні проблеми Канева, які можуть стати ідеєю для проекту на Громадський бюджет. На думку присутніх, це, зокрема, безпритульні тварини, благоустрій міста, боротьба з сміттям та його сортування, відсутність майданчиків для паркування автомобілів, відсутність кришок від каналізаційних люків, облаштування місць відпочинку, створення рятувальної станції тощо.

Після визначення проблем учасники заходу перейшли до безпосереднього написання проектів. Як найкраще висвітлити проблему, як підібрати назву проекту, обрахувати кошторис витрат та на інші важливі питання давали відповіді фахівці з ГО «Нова енергія» Іван Шкурат і Сергій Омєлєчкін.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x