Особам з інвалідністю по зору І та ІІ груп з міського бюджету компенсуватимуть половину плати за житлово-комунальні послуги

Особам з інвалідністю по зору І та ІІ груп з міського бюджету компенсуватимуть половину плати за житлово-комунальні послуги

Сьогодні виконком ухвалив Порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг особам з інвалідністю по зору І та ІІ групи за рахунок коштів міського бюджету. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Право на отримання пільг мають жителі міста Черкаси, яким встановлено відповідну групу інвалідності.

Пільгою є знижка в розмірі 50 %, в межах соціальних норм та нормативів, встановлених законодавством, плати за утримання будинків та прибудинкових територій, користування гарячою та холодною водою, водовідведенням, газо- та електропостачанням, централізованим опаленням, вивезенням побутових відходів, на абонементну плату за користування телефоном (далі – житлово-комунальні послуги).

Пільга є одноособовою. Тобто право на користуватися нею не розповсюджується на членів сім’ї пільговика.

У разі якщо отримувач пільг вже має право на пільги, передбачені чинним законодавством України та/або місцевими нормативно-правовими актами і користується ними, сума коштів, що підлягає відшкодуванню згідно з цим Порядком, визначається з урахуванням наявних пільг, але її загальний розмір не може перевищувати 50 відсотків.

Пільга для отримувачів пільг призначається з дати звернення за нею до департаменту соціальної політики Черкаської міської ради.

Для оформлення пільги отримувачі пільги подають до департаменту такі документи:

заяву (заповнюється за місцем звернення за пільгою);
оригінал і копію документа, що посвідчує особу отримувача пільг;
оригінал і копію довідки про встановлення інвалідності;
довідку про реєстрацію місця проживання особи або витяг з Єдиного державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання;
оригінал і копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера облікової картки платника податків отримувачів пільг (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовились від присвоєння такого номера, повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відповідну відмітку у паспорті);
інші документи (у разі необхідності).

За умови надання вищезазначених документів, департамент соціальної політики Черкаської міської ради видає заявнику довідку із зазначенням дати призначення пільги, з якою він повинен звернутися до підприємств, організацій та установ – надавачів житлово-комунальних послуг (далі – надавачі житлово-комунальних послуг).

Отримувачі пільг зобов\’язані протягом 10 днів повідомляти департамент про зміну всіх обставин, що впливають на надання пільг (зміна реєстрації місця проживання, набуття/втрата отримувачем пільги права на пільги, передбачені чинним законодавством України та/або місцевими нормативно-правовими актами).

Надавачі житлово-комунальних послуг на підставі довідки, виданої департаментом, надають пільги на оплату житлово-комунальних послуг отримувачам пільг.

Відшкодування наданих пільг на житлово-комунальні послуги надавачам житлово-комунальних послуг здійснюється за рахунок коштів міського бюджету в межах затверджених асигнувань.

Головним розпорядником коштів, передбачених у міському бюджеті для відшкодування витрат за надані пільги, є департамент соціальної політики Черкаської міської ради.

Надавачі житлово-комунальних послуг до 15 числа місяця, наступного за звітним, подають до департаменту розрахунки витрат на відшкодування збитків, пов\’язаних з наданням пільг та акти звіряння розрахунків за надані населенню послуги, на які надаються пільги.

Підставою для здійснення відшкодування витрат за надані пільги є подані надавачами житлово-комунальних послуг до департаменту документи.

Повернення отримувачами пільг коштів, надміру перерахованих за призначеними пільгами, проводиться у випадках:

Виявлення факту подання документів із свідомо неправдивими відомостями. Надання пільг припиняється з моменту виявлення такого факту. Перерахунок здійснюється за весь період надання пільг.

Неподання відомостей про зміну реєстрації місця проживання. Надання пільг припиняється з моменту виявлення такого факту, сума наданих пільг перераховується з дати їх настання.

Втрати права на пільгу:

Надання пільг припиняється з моменту виявлення такого факту, сума наданих пільг перераховується з дати втрати права на пільгу.

Неподання відомостей про набуття отримувачем пільги права на пільги, передбачені чинним законодавством України та/або місцевими нормативно-правовими актами. Надання пільг призупиняється з моменту виявлення такого факту. Перерахунок наданих пільг здійснюється з дати настання відповідних змін, після чого надання пільг може бути відновлено.

Про припинення/призупинення надання пільг, необхідність здійснення перерахунку департамент повідомляє надавачів житлово-комунальних послуг та отримувачів пільг.

На підставі отриманого повідомлення про припинення/призупинення надання пільг надавачі житлово-комунальних послуг повертають кошти на рахунок департаменту відповідно до здійсненого перерахунку або враховують його суму в розрахунку витрат на відшкодування збитків, пов\’язаних з наданням пільг, за наступний місяць.

Суму надмірно нарахованих пільг надавачі житлово-комунальних послуг стягують з отримувачів пільг у встановленому законодавством порядку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x