Чим корисний китайський аґрус?

Чим корисний китайський аґрус?

У холодну пору року важливо слідкувати за запасом вітамінів в організмі. Без них наш імунітет слабне, а це може спричинити серйозні захворюваня. Одним із основних джерел цінних речовин є ківі.

Плоди ківі, або як його ще називають «китайський аґрус», мають зелений колір та багато насінин, що розташовані в центрі. На смак фрукт – щось середнє між полуницею та аґрусом. Його часто використовують для приготування десертів та солодких страв.
Головною властивістю ківі є те, що він чудово захищає від застуди та грипу або ж прискорює одужання. У ньому міститься велика кількість органічних кислот, що підвищують опірність організму до різних інфекцій, тому взимку для нашого імунітету цей фрукт справжня знахідка.
Також у ківі є запаси вітаміну С – приблизно стільки ж, скільки у двох апельсинах. Завдяки цьому він допомагає зміцнювати стінки кровоносних судин, знижує ризик крововиливів і нормалізує тиск, тому його рекомендовано вживати людям із серцево-судинними захворюваннями, а також із проблемним рівнем холестерину в крові. Регулярне вживання плоду допомагає знизити його на 15 %. Крім того, вітамін С нейтралізує нітрати і нітрити, які можуть спровокувати різні новоутворення, у тому числі й рак. Достатньо з’їсти одне ківі на день і проблем із вітаміном С не буде.

У холодну пору року швидкість обміну речовин сповільнюється. Організм заощаджує енергію і потребує більше їжі, це може спровокувати проблеми в органах травлення. Ківі багатий на пектинові речовини, виводить шлаки і токсини з організму та нормалізує роботу кишечнику.
Через переїдання багато людей набирають зайву вагу взимку. Тому для тих, хто мріє мати струнку фігуру влітку, важливо додати до раціону ківі. У середньому калорійність одного фрукта становить 48 калорій, а ще він майже не містить цукру, тому його корисно їсти при цукровому діабеті. Завдяки клітковині екзотичний плід допомагає організму впоратися з перетравленням їжі, а також очищує організм, виводячи шлаки.
Слід зауважити, що при вживанні ківі потрібно бути обережними. Є низка протипоказань. Лікарі рекомендують не зловживати цим фруктом при алергії, гастритах, діареї, виразках шлунка, розладах і пухлинах кишечнику. Також краще не давати його дітям до трьох років, адже ківі – сильний алерген.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x