Секрети пересаджування кімнатних рослин

Секрети пересаджування кімнатних рослин

Пропонуємо покрокову інструкцію, що допоможе пересадити рослину з найменшими травмами для неї й найбільшою економією часу та сил для вас.
1) Полийте рослину приблизно за день до планованої пересадки.
2) Підготуйте все необхідне: землю, горщик, лопатку чи ніж, деревне вугілля та дренаж, папір щоб накрити робоче місце.
3) Помийте й висушіть ємність. Якщо горщик із глини, то його на кілька годин потрібно залити водою.
4) Низ горщика присипте дренажем або битою цеглою.
5) Засипте дренаж зверху землею, зробивши всередині невелике заглиблення.
6) Дістаньте рослину зі старого горщика. При цьому притримуйте трохи землю зверху й, тримаючи стебло обома пальцями, переверніть горщик. Зволожена земля повинна добре вийти з горщика. Якщо це тимчасова ємність, її можна просто розрізати.
7) Очистіть коріння за допомогою пензлика або пальців. Якщо ви помітите підгнилі корені, обріжте їх. Також їх можна присипати товченим вугіллям.
8) Обережно візьміть квітку, присипте її землею. Намагайтеся, щоб рослина була в самому центрі горщика. Земля повинна бути на пару сантиметрів нижче краю горщика. Коли пересадите горщик, трохи струсніть, щоб земля всілася.
9) Після цього полийте рослину й залиште її в тіні приблизно на тиждень.

* Усі квіткові контейнери обов’язково повинні мати на дні дренажні отвори, завдяки яким надлишки води зможуть витікати на підставку. Відсутність зливних отворів призводить до затримки води на дні, за такої умови верхній шар висихає.
* При пересадці вологолюбних квітів варто додати в ґрунт спеціальний гідрогель, який при поливі вбирає надлишок води й віддає її рослині, коли земля в горщику висихає.
* Не піддавайте деякий час пересаджені квіти впливу прямих сонячних променів, тому що вони сильно ослаблені.
* Після пересаджування тримайте ґрунт рівномірно вологим, але не сирим. Якщо ви помітили, що листя мляве, то рослина не отримує достатньої кількості води. Жовте листя свідчить про надлишок вологи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x