Минулого року через електронні торги на Черкащині продали 40 об’єктів нерухомості

Минулого року через електронні торги на Черкащині продали 40 об’єктів нерухомості

У 2017 році Черкаською філією ДП «СЕТАМ» до системи електронних торгів було внесено 864 лоти, а також прийнято на зберігання 634 позиції рухомого майна. Як розповів директор Черкаської філії Єгор Мацак, торік було продано 40 об’єктів нерухомості, 93 транспортні засоби та 427 лотів іншого рухомого майна. Про це «Нова Доба» дізналася в Головному територіальному управлінні юстиції у Черкаській області.

– Система електронних торгів ДП «СЕТАМ» – перший державний онлайн аукціон, який відкрив доступ до купівлі арештованого майна для всіх українців, які тепер можуть не тільки купувати але й продавати своє майно, тому в 2017 році цей ресурс пройшов ребрендінг і отримав назву «OpenМarket», – розповів начальник Головного територіального управління юстиції у Черкаській області Олександр Свіренюк. – Важливо, що учасники аукціону надійно захищені технологією Блокчейн, що являє собою повністю захищену від підробки чи переробки розподілену базу даних.

У філії також розраховують, що після підписання меморандуму про співпрацю та партнерство, між ДП “СЕТАМ”, Черкаською обласною радою та облдержадміністрацією, що відбулось 5 березня цього року, через OpenMarket продаватимуть більше комунального майна.

Загалом з початку адміністрування системи підприємством ДП «СЕТАМ» у 2015 році в Україні реалізовано 24 466 тис лотів загальною вартістю понад 3, 95 млрд грн. Ціни реалізації у порівнянні зі стартовими у середньому зросли на 12%. Кількість лотів, реалізованих із приростом ціни, становить 55 %. Надходження до державного бюджету від діяльності ДП “СЕТАМ” вже склали понад 300 мільйонів гривень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x