Свято «Вінок Кобзареві» відбулося у Звенигородці

Свято «Вінок Кобзареві» відбулося у Звенигородці

Обласне літературно-мистецьке свято «Вінок Кобзареві» відбулось у Звенигородці 26 травня у міському парку відпочинку. Це свято вже традиційно ми проводять щорічно у чудові травневі дні саме на Шевченковій Звенигородщині. Про це «Нова Доба» дізнлася із прес-служби Черкаської ОДА.

Як відзначив заступник голови райдержадміністрації Руслан Каюк, цього дня звенигородчани не лише вшановують пам’ять великого Кобзаря, а й демонструють свою повагу і любов до творчості Генія українського народу.

– Найкращим вшануванням генія буде Україна – вільна, соборна, демократична європейська держава, яку він виборював кожним своїм рядком, яку наш народ сьогодні виборює у протистоянні з агресором, – наголосив Руслан Якович. Він вручив відзнаки Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції» Олегу Баглаю, Анатолію Проценку, Василю Карп’юку.

Для Звенигородки цей день став особливим, ще й тому, що вона відзначила свій день народження – 624 річницю з дня першої писемної згадки про місто.

Колективи і окремі виконавці Звенигородського, Тальнівського, Лисянського, Городищенського, Катеринопільського, Драбівського районів та м. Ватутіне дарували присутнім святковий настрій. Складовою свята була цікава виставка декоративно-прикладного мистецтва.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x