БФ «Деликат»: 12 пенсіонерів і 3 важкохворих не залишилися без уваги фонду

БФ «Деликат»: 12 пенсіонерів і 3 важкохворих не залишилися без уваги фонду

Фінансова допомога, соціальні пакети й моральна підтримка. Так уже другий рік поспіль Благодійний фонд «Деликат» підтримує черкаських пенсіонерів та тих містян, які мають складні життєві й фінансові обставини. Для цього щоразу збирають кошти у спеціальні скриньки на касах мережі магазинів «Деликат» і партнерів (ПП Діскант Р. В. і ПП Карпенко О. О., проводять відкритий відбір, розподілення і вручення коштів. Цього разу благодійникам удалося зібрати на потреби 15 нужденним, яким кошти необхідні на спеціалізоване лікування, проведення операцій чи інші речі.

– За останній період ми зібрали понад 30 тисяч гривень. Це – складний процес, адже нині літо, людей мало в місті, бо ж всі у відпустках, – наголосив голова благодійного фонду та генеральний директор мережі магазинів «Деликат» Денис Буря. – Проте ми дуже вдячні всім нашим покупцям за небайдужість і підтримку, адже людям, які звертаються до нашого благодійного фонду зазвичай необхідні кошти навіть на елементарні речі – їжа, оплата компослуг чи придбати ліки, від яких залежить життя.
Черкащанка Галина Іванівна має складне онкозахворювання. Бореться із тяжким недугом уже протягом чотирьох років. Каже, це неймовірно виснажує, як фізично, так і матеріально. Лише за ці півроку жінці довелося пережити 7 курсів хімії.
– Один курс коштує від 6 тисяч гривень. А ще ж потребую і додаткових препаратів. Та ще й горе трапилося – у чоловіка теж виявили складне захворювання. Тож тепер лікуємося у двох, і коштів просимо удвох по людях і різних фондах. Спасибі «Деликату», що не відвернулися й допомогли, адже у дітей і родичів вже не залишилося ресурсів, – дякує за поміч жінка.

А Вікторія Пилипенко потребує дороговартісної операції на коліні. Усе через те, що жінка перенесла невдалу операцію із заміни колінного суглобу, має І групу інвалідності, коліно не згинається. Тепер жінка збирає гроші на коштовну операцію. Їй потрібно щонайменше 120 тисяч гривень.
– Через попередню операцію маю інвалідність першої групи. Коліно не згинається, – розповідає жінка. – Ось нині звертаюся допомогу й шукаю кошти, де тільки можна. Про «Деликат» дізналася випадково від подруги: вона побачила на касі скриньку й запропонувала мені звернутися до них. І, дякувати фонду, не дарма це зробила!
До всього, як зауважив Руслан Петрик, співвласник мережі магазинів «Деликат», у Благодійному фонді намагаються розширити спектр наявної допомоги, особливо людям похилого віку, яким, часом, потрібна допомога не лише грошова, а й у господарстві чи доставці продуктів. Для цього благодійники запрошують усіх охочих волонтерів, які мають годину на тиждень вільного часу, щоб допомогти самотнім стареньким.
Також благодійники планують зібрати на спільному заході всіх, кому вдалося допомогти протягом усього часу своєї діяльності, а це близько 130 осіб. Кажуть, це допоможе краще дізнатися про успіхи в лікуванні чи дасть можливість підтримати ще раз добрим словом у компанії однодумців.
Водночас у Благодійному фонді «Деликат» зауважують, що і збір коштів, і їх підрахунок, і вручення відбуваються абсолютно прозоро та чесно.

Номер гарячої лінії 096 033 0505

Олена Столяр

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x