Правом на відпустку скористались 720 черкаських підприємців

Правом на відпустку скористались 720 черкаських підприємців

З початку року 720 черкаських приватних підприємців – платників єдиного податку вже скористались своїм правом на відпустку. «У тому числі у травні ц.р. таким правом скористались 132 підприємці», – повідомив заступник начальника ДПІ у м. Черкасах Олег Коваль. Про це «Новій Добі» повідомили в ДПІ у м. Черкасах.

Він також нагадав, що фізичні особи-підприємці, платники єдиного податку 1 та 2 групи, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку один раз на рік на час відпустки протягом одного календарного місяця. Також, не сплачується єдиний податок за період хвороби, підтверджений копією листка (листків) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів.

Інформація про період щорічної відпустки і терміни втрати працездатності з обов’язковим додаванням копії листка непрацездатності подається до територіального органу Міндоходів у вигляді заяви у довільній формі. Окремого терміну подання заяви щодо періоду щорічної відпустки і терміну втрати працездатності, нормами Податкового кодексу України для таких платників не передбачено.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x