У Смілянському районі з початку року зросли ціни на хліб, макароні вироби

У Смілянському районі з початку року зросли ціни на хліб, макароні вироби

Стан цінової ситуації в районі постійно знаходиться на особливому контролі голови районної державної адміністрації. З метою недопущення необґрунтованого росту цін на соціально-значущі продукти харчування на споживчому ринку району, продовжується проводитись щотижневий моніторинг по переліку товарів, які визначені, як товари першої необхідності. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Смілянської РДА.

Обстеження, що проводяться дають змогу оперативно реагувати на ситуацію, що складається в забезпеченні товарами народного споживання населення, можливість визначення груп товарів, які завозяться в район надлишково, завіз яких необхідно збільшувати, щоб не допускати штучного дефіциту, обґрунтованість формування цін.

Дослідження проводяться в торговельній мережі району, що представлена 131 закладами торгівлі з них 5 магазинів районного споживчого товариства по 17 найбільш соціально значущих для населення основних продуктах харчування.

Відповідно до моніторингових досліджень відбулось збільшення по відношенню до початку року цін на борошно – 15,3%, хліб та хлібобулочні вироби – 5,0%, цукор-пісок – 31,7%, макаронні вироби – 23,3%, крупи гречана – 30,3%, манна -27,5, рис – 38,5%.

З метою поліпшення цінової ситуації на продовольчому ринку у районі діє 5 відділів соціальних кошиків продуктів харчування при магазинах Смілянського районного споживчого товариства: магазин № 16 с. Березняки; магазин № 28 в с. Плоске; магазин № 47 с. В.Яблунівка; магазин № 59 с. Плескачівка; магазин № 111 в с. Тернівка. В них реалізують товари місцевих товаровиробників по цінах нижчим на 10-30% від роздрібних цін для звичайних споживачів.

З метою зменшення цін власникам магазинів рекомендовано реалізовувати через власні магазини, в першу чергу, продукцією місцевих товаровиробників.

Через магазини районного споживчого товариства реалізуються основні продукти харчування місцевих товаровиробників – СТОВ «Лан», ТОВ «Вектор», ФОП Гончаренко, ТОВ «Тальнівський завод «Мінводи» та приватних підприємців.

Ринки з продажу продовольчих та непродовольчих товарів в районі відсутні. Сільськогосподарська продукція та продовольчі товари з присадибних ділянок громадян та сільськогосподарських товариств реалізується на ринку в м.Сміла.

Скарг з початку року від жителів району на високий рівень цін у магазинах населених пунктів не надходило.

Райдержадміністрацією продовжується робота щодо контролю за формуванням суб’єктами підприємницької діяльності цін на соціально важливі продовольчі товари, забезпечення ефективної діяльності робочої групи з проведення моніторингу цін на продукти харчування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x